Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Egzotikus csirke recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
1 csirkehúsleveskocka
4 csirkemellfilé
2 gerezd fokhagyma
2 cm gyömbér (darabka)
20 dkg lilhagyma
40 dkg kígyóuborka
40 dkg brokkoli
10 szem csillagánizs
3 evőkanál olaj
1 kávéskanál őrölt bors


Elkészítés:
7,5 dl vizet a leveskockával felforralunk, majd beletesszük a húst, és 30 percig kislángon főzzük, míg a lé a felére sűrűsödik. 4 evőkanál levest félreteszünk. A húst a levesben hagyjuk kihűlni, majd lecsöpögtetjük, és vékony szeletekre vágjuk. A gyömbért meghámozzuk, és kis darabokra vágjuk. A hagymákat négyfelé vágjuk, majd minden darabot még 3 részre aprítunk. Az uborkát felkarikázzuk. A brokkolit rózsáira szedjük, majd vékony szeletekre vágjuk. 2 csillagánizs magját kiszedjük, és megdaráljuk. Wokban vagy nagyobb serpenyőben, az olajban a húst, a csillagánizsport, a hagymát, a zúzott fokhagymát, a gyömbért, a brokkolit és az uborkát 5 percig erős tűzön sütjük. Sóval, borssal ízesítjük, majd a főzőlevet is hozzáadva elkeverjük, és beleszórjuk a maradék csillagánizst. Rizzsel körítve tálaljuk.

Elkészítési idő: 30 perc
Kalóriatartalom: 280 kcal

A receptet beküldte: mano244


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fűszeres csirke » Dubarry csirke, másképp » Csodacsirke » Vietnami csirkesaláta
» Csirkés egytál » Dán rakott csirke » Sültcsirke avokádóval » Hawannai csirkemell
» Mézes csirke Maris módra » Rántott csirkecombfilé » Mélysütött mandulás csirke » Őszibarackos csirkemell
» Padlizsános rakott csirke » Csőben-csirke » Rizssaláta csirkehússal » Csirke indiai módon


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.