Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Ementális burgonyafasírt recept

Kategória:
 Vegetáriánus ételek

Hozzávalók:
60 dkg megtisztított burgonya
2 tojás
2 evőkanál liszt
2 evőkanál zsemlemorzsa
15 dkg reszelt ementáli
0,5 dl főzőtejszín
2 evőkanál olívaolaj
3 gerezd fokhagyma
friss petrezselyem
őrölt fehér bors


A panírhoz:
1 evőkanál liszt
2 evőkanál zsemlemorzsa

Elkészítés:
A burgonyát felkockázzuk és sós vízben puhára főzzük. Mikor elkészült összetörjük és hagyjuk kihűlni. Hozzáadjuk a tojásokat, a tejszínt, a lisztet, az olajat és a zsemlemorzsát, majd masszává gyúrjuk. Mikor összeállt belekeverjük a zúzott fokhagymát, az apróra vagdosott petrezselymet, a reszelt sajtot és fűszerezzük. Ezt követően fasírtokat formálunk belőle és a zsemlemorzsát összekeverjük a liszttel, majd beleforgatjuk a fasírtokat és forró olajban kisütjük.


A receptet beküldte: turkkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Burgonyafasírt » Sajtos burgonyafasírt » Diós burgonyafasírt » Cukkinis burgonyafasírt
» Avokádókrémes pirítós » Cukkíni tejfölös hagymával » Cukkínifasírt másként » Diétás Dubarry-szelet
» Pikáns rizsgombóc » Amaránt kása » Rakott karalábé rizzsel » Rakott krumpli vega módra
» Édes kölestál » Zöldséges "fasírt" » Joghurt » Banános-kókuszos zabkása


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.