Tutireceptek.hu fejléc

Eper rebarbara lekvár recept

Kategória:


Hozzávalók:
60 dkg eper
60 dkg rebarbara
50 dkg cukor
1 tasak dzsemfix 2:1
1/2 db citrom leve

Elkészítés:
A rebarbara héját lehúzzuk, és 1 cm-es darabokra vágjuk. Az epret megmossuk, lecsumázzuk és feldaraboljuk. A hozzávalókat egy nagyobb lábosban feltesszük főni. Amikor a gyümölcs már puha, a tűzről a lábos félrehúzzuk, és a gyümölcsöt botmixerrel pürésítjük. Visszatéve a tűzhelyre, nagy lángon kb. 3-4 percig forraljuk, ha szükséges a habot lekanalazzuk a tetejéről. A lekvárt tiszta üvegekbe töltjük, lezárjuk, és 10 percre a tetejükre fordítjuk őket.


A receptet beküldte: ronka


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rebarbara mártás » Máktorta lekvárral » Sárgabarack lekvár » Rebarbara kompót
» Ribizke lekvár hidegen » Rebarbarás jeges tea » Paprikalekvár » Diós rebarbarás sütemény
» Rebarbarakrémleves » Lekváros-mogyorós muffin » Lekváros keksztekercs » Rácsos-rebarbarás linzer
» Avokádós baracklekvár » Mézes rebarbaratorta » Lekváros muffin » Szilvalekvár sütőben sütve


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.