Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Epres savarin recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
35 dkg liszt,
15 dkg vaj,
2 dkg élesztő,
1 dl langyos tej,
4 tojás,
4 dkg cukor,
1 csomag vaníliás cukor,
csipet só,
3 kupica rum,
1 dl fehérbor,
2,5 dl víz,
25 dkg eper,
2,5 dl tejszín,
5 dkg cukor,
5-6 szem hámozott, felaprított pisztácia,
a forma kikenéséhez vaj és liszt

Elkészítés:
A lisztet egy tálba szitáljuk, és a közepébe nyomunk egy mélyedést. Élesztőt morzsolunk bele, ráöntjük a langyos tejet, és összekeverjük egy kevés liszttel. A kovászt letakarva 15 percig kelni hagyjuk. A tojásokat habosra keverjük a cukorral, és hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a sót, valamint az olvasztott vajat. A tojásos vajas keverékből a teljes lisztmennyiséggel majdnem folyékony tésztát készítünk, ezután letakarjuk, és meleg helyen 30 percig kelni hagyjuk. A formát vajjal kikenjük és megszórjuk liszttel. A masszát a gyűrű alakú formába öntjük, és letakarva még egyszer kelni hagyjuk, míg a térfogata a duplájára nem növekszik. A tésztát 190º C-ra előmelegített sütőben 40 perc alatt megsütjük, majd tortarácsra borítjuk. Egy tűzálló tálban – amelybe a savarin is belefér – a rumot, a fehérbort, a vizet a cukorral együtt a forrpontig hevítjük, és a savarint fejjel lefelé a tálba állítjuk, amíg az egészet fel nem szívja. Ezután tálra tesszük, és a megtisztított, félbevágott epret a tejszínből, cukorból felvert kemény habbal együtt a savarin közepébe töltjük. Tetejét megszórjuk pisztáciával, és teszünk rá néhány szem epret.

Tanácsok:
Ezt a híres francia, kelt tésztából készült koszorút más töltelékkel is elkészíthetjük, például málnával. De ekkor a koszorút cukorszirupos málnapéppel itatjuk át, és a közepét málnás tejszínhabbal töltjük meg.


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Epres madártej (U1) » Orsi Epres Túrótortája » Rumos-epres csokitorta » Epres, mandulás torta
» Epres habos metélt hidegen » Epres bizsergés » Epres-citromos csoda » Epres-málnás ital
» Epres sütemény » Epres-túrós fincsi torta » Epres palacsintatorta » Epres-joghurtos túrótorta
» Mini savarinok eperrel » Epres-barackos-túrós-habos » Epres, túrós hűsítő » Epres tejszíntorta


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.