Tutireceptek.hu fejléc

Zöldborsós karajszeletek recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
4 nagyobb karajszelet , csont nélkül
50 dkg zöldborsó
2 dl tejszín
1 csokor petrezselyemzöld
1 ek zsír
1 ek vaj
1 tk étkezési keményítő (el is maradhat)
kevés liszt
bors


Elkészítés:
A karajszeleteket kiverjük, sózzuk, borsozzuk, pár percig állni hagyjuk, majd egy kevés lisztben megforgatjuk.
A zsírt felforrósítjuk, és a hússzeleteket mindkét oldalukon hirtelen pirultra sütjük. Kivesszük, félretesszük.
A visszamaradt zsírt felszaporítjuk egy kevés vajjal, beleöntjük a zöldborsót.
Annyi vizet öntünk alá, hogy épp ellepje, sózzuk, borsozzuk, bőven megszórjuk finomra vágott petrezselyemmel.
Ha már forr, visszatesszük a hússzeleteket, és az egészet lassú tűzön, fedő alatt puhára pároljuk.
Már így is kész és finom, de lágyabb ízű lesz, ha a borsós szaftot összeforraljuk némi tejszínnel.
Ha túl sok vizet zúdítottunk volna alá, és a szaft nem elég sűrű, a tejszínben keverjünk el egy kevés étkezési keményítőt, így öntsük a borsóra. Épp csak fel kell forralni, és már kész is van.


A receptet beküldte: cicaaa65


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Baconos zöldborsós tészta » Zöldborsós spagetti » Mustáros karajszeletek » Zöldborsós pulykatokány
» Zöldborsós rizs » Zöldborsós palacsinta » Zöldborsós szelet » Ketchup-os zöldborsos husi
» Zöldborsós zöldségkrém » Zöldborsós szűzérmék » Zöldborsós sertéspaprikás » Zöldborsós gombaleves
» Zöldborsós gombaragu » Zöldborsós rizses csirke » Zöldborsós tokány » Zöldborsós pulykaraguleves


Minden jog fenntartva © 2022, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.