Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Kapros erdei gomba recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
50-60 dkg. erdei gomba
2 - 3 fej vöröshagyma,
5 dkg. vaj,
só,
csipetnyi kakukkfű,
l csokor kapor,
késhegynyi vadmajorána ( oregano),
őrölt fekete bors

Elkészítés:
Az olvasztott vajon az apróra vágott vöröshagymát dinszteljük. A gombát közben megtisztítjuk, megmossuk, lecsepegtetjük, majd feldarabolva a dinsztelt hagymához adjuk és lassú tűzön pároljuk.
Ha félig kész sózzuk, borsozzuk, meghintjük a fűszerekkel és a végén hozzáadjuk az apróra vágott zöld kaprot is. Pár perc alatt készrefőzzük és tálaljuk.

Tanácsok:
Galuskával, párolt rizzsel kitűnő. Adhatunk hozzá külön tányérkában tejfölt is. Más ízt kapunk, ha kevés édes-nemes fúszerpaprikával készítjük.
Minden gomba aklamas az étel elkészítéséhez - - kivéve a keserű gombát.

Elkészítési idő: 45 perc

A receptet beküldte: varbóc


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Háromhagymás gombaleves » Gomba mediterrán módra » Laskagomba pörkölt » Sonkás-gombás tészta
» Gombás csirkemell 2 főre » Gombás cannelloni » Gombás csirkemájragu » Zöldborsós gombaragu
» Őzlábgomba szójában » Diétás gombás husi » Gombás sonkaleves » Húsos, gombás fasirt
» Tárkonyos gombaleves » Gombás sertésragu » Gombapuffancs » Rizses-tojásos gomba


Minden jog fenntartva © 2018, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.