Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Kapros erdei gomba recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
50-60 dkg. erdei gomba
2 - 3 fej vöröshagyma,
5 dkg. vaj,
só,
csipetnyi kakukkfű,
l csokor kapor,
késhegynyi vadmajorána ( oregano),
őrölt fekete bors

Elkészítés:
Az olvasztott vajon az apróra vágott vöröshagymát dinszteljük. A gombát közben megtisztítjuk, megmossuk, lecsepegtetjük, majd feldarabolva a dinsztelt hagymához adjuk és lassú tűzön pároljuk.
Ha félig kész sózzuk, borsozzuk, meghintjük a fűszerekkel és a végén hozzáadjuk az apróra vágott zöld kaprot is. Pár perc alatt készrefőzzük és tálaljuk.

Tanácsok:
Galuskával, párolt rizzsel kitűnő. Adhatunk hozzá külön tányérkában tejfölt is. Más ízt kapunk, ha kevés édes-nemes fúszerpaprikával készítjük.
Minden gomba aklamas az étel elkészítéséhez - - kivéve a keserű gombát.

Elkészítési idő: 45 perc

A receptet beküldte: varbóc


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zúzaragu gombával » Csirkés-gombás palacsinta » Gombamártás tejszínnel » Zöldséges gombakrémleves
» Sonkás vagy gombás batyu » Rakott csirke gombával » Sajtos gombás csirkemell » Gombasaláta 1.
» Gombás halpaprikás » Házias Svéd Gombasaláta » Póréhagymás-gombás ragu » Gombás rakott karaj
» Gombás-sajtos lecsó » Gomba hagymásan eltéve » Piritott gombás spárga » Gombapörkölt


Minden jog fenntartva © 2018, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.