Tutireceptek.hu fejléc

Fahéjas-karamellás almatorta (vegan) recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
1 kg alma
180 g fehér liszt
70 g teljes kiőrlésű liszt
150 g nádcukor
100 g kókuszolaj
150 ml növényi tej
1 kk. őrölt fahéj
0.5 zacskó sütőpor
0.5 mk. só

Elkészítés:
Egy tálban összekeverjük a liszteket, a sütőport, a sót, és 100 g cukrot.
Hozzáöntjük a tejet és az olvasztott kókuszolajat.
Fakanállal összedolgozzuk, hogy lágy tésztát kapjunk, ezután tortaformába (26 cm) töltjük.
Az almákat meghámozzuk, és 3-4 mm vastag szeletekre vágjuk.
Körkörösen elkezdjük a tészta tetejére pakolni, míg az összes alma el nem fogy.
A végén meghintjük fahéjjal, a maradék cukorral, és 200 fokos sütőben megsütjük.
Szeletelésig lefedve hagyjuk kihűlni.


A receptet beküldte: Winter


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Diósült (vegan) » Édesburgonya fánk (vegan) » Almatorta sütés nélkül » Almatorta 2
» Vaníliakrémes almatorta » Szeder smoothie (vegan) » Spanyol sült rizs (vegan) » Zöldséges vegan rizottó
» Bécsi almatorta2 » Gesztenyés almatorta » Gyors almatorta » Express almatorta
» Almatorta fagylalttal » Tejszínes almatorta » Aranyszínű almatorta » Brüsszeli almatorta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.