Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Fahéjas-karamellás almatorta (vegan) recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
1 kg alma
180 g fehér liszt
70 g teljes kiőrlésű liszt
150 g nádcukor
100 g kókuszolaj
150 ml növényi tej
1 kk. őrölt fahéj
0.5 zacskó sütőpor
0.5 mk. só

Elkészítés:
Egy tálban összekeverjük a liszteket, a sütőport, a sót, és 100 g cukrot.
Hozzáöntjük a tejet és az olvasztott kókuszolajat.
Fakanállal összedolgozzuk, hogy lágy tésztát kapjunk, ezután tortaformába (26 cm) töltjük.
Az almákat meghámozzuk, és 3-4 mm vastag szeletekre vágjuk.
Körkörösen elkezdjük a tészta tetejére pakolni, míg az összes alma el nem fogy.
A végén meghintjük fahéjjal, a maradék cukorral, és 200 fokos sütőben megsütjük.
Szeletelésig lefedve hagyjuk kihűlni.


A receptet beküldte: Winter


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mexikói bulgur (vegan) » Boros almatorta » Tejkaramella (vegan) » Török rizs (vegan)
» Amerikai almatorta » Almatorta 2 » Kókuszos almatorta » Tejberizs (vegan)
» Kanadai almatorta » Bécsi almatorta2 » Omlós diabetikus almatorta » Forró csoki (vegan)
» Brüsszeli almatorta » Mézes almatorta » Svéd almatorta » Almatorta borkrémmel


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.