Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Édesburgonya fánk (vegan) recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
A fánkhoz:
250 g finomliszt
2 tk. sütőpor
2 csipet só
2 ek. olívaolaj
1 csésze főtt, összetört édesburgonya
1.5 csésze forró víz
olaj a sütéshez

A fűszeres cukorhoz:
100 g kristálycukor
1 tk. gyömbér
1 tk. fahéj
0.5 tk. szerecsendió
0.5 tk. kardamom

Elkészítés:
A tészta elkészítéséhez tegyük a száraz összetevőket egy tálba és keverjük össze. Adjuk hozzá az olívaolajat, az összetört édesburgonyát és a forró víz felét.
Adagoljuk a vizet, míg egyenletes, sűrű masszát nem kapunk.
Egy serpenyőben forrósítsunk olajat, majd 2 kanál segítségével szaggassunk bele kis fánkokat, és kb. 2 perc alatt süssük aranybarnára.
Vegyük ki őket egy papírtörlőre, hogy felitassuk a felesleges olajat. Amíg hűlnek, keverjük a fűszereket a cukorba, majd a langyos fánkokat forgassuk meg az édes keverékben.


A receptet beküldte: Winter


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Spenótos tészta (vegan) » Brassói édesburgonyából » Vegán epertorta » Török rizs (vegan)
» Paprikás krumpli (vegan) » Diósült (vegan) » Vegan tejföl » Szalonnás édesburgonya
» Házi müzliszelet (vegan) » Kukorica-krémleves (vegan) » Szeder smoothie (vegan) » Mogyorókrém (vegan)
» Fánk (vegan) » Falafel - vegán » Mákos bejgli (vegan) » Tejkaramella (vegan)


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.