Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Édesburgonya fánk (vegan) recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
A fánkhoz:
250 g finomliszt
2 tk. sütőpor
2 csipet só
2 ek. olívaolaj
1 csésze főtt, összetört édesburgonya
1.5 csésze forró víz
olaj a sütéshez

A fűszeres cukorhoz:
100 g kristálycukor
1 tk. gyömbér
1 tk. fahéj
0.5 tk. szerecsendió
0.5 tk. kardamom

Elkészítés:
A tészta elkészítéséhez tegyük a száraz összetevőket egy tálba és keverjük össze. Adjuk hozzá az olívaolajat, az összetört édesburgonyát és a forró víz felét.
Adagoljuk a vizet, míg egyenletes, sűrű masszát nem kapunk.
Egy serpenyőben forrósítsunk olajat, majd 2 kanál segítségével szaggassunk bele kis fánkokat, és kb. 2 perc alatt süssük aranybarnára.
Vegyük ki őket egy papírtörlőre, hogy felitassuk a felesleges olajat. Amíg hűlnek, keverjük a fűszereket a cukorba, majd a langyos fánkokat forgassuk meg az édes keverékben.


A receptet beküldte: Winter


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kukorica-krémleves (vegan) » Szalonnás édesburgonya » Hagymás édesburgonya » Tzatziki (vegan)
» Almás pite (vegan) » Falafel - vegán » Fánk (vegan) » Diósült (vegan)
» Zöldséges vegan rizottó » Mexikói bulgur (vegan) » Török rizs (vegan) » Kínai sült tészta (vegan)
» Zöldborsókrém (vegan) » Édesburgonya kukoricával » Palacsinta (vegan) » Vegan tejföl


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.