Tutireceptek.hu fejléc

Édesburgonya fánk (vegan) recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
A fánkhoz:
250 g finomliszt
2 tk. sütőpor
2 csipet só
2 ek. olívaolaj
1 csésze főtt, összetört édesburgonya
1.5 csésze forró víz
olaj a sütéshez

A fűszeres cukorhoz:
100 g kristálycukor
1 tk. gyömbér
1 tk. fahéj
0.5 tk. szerecsendió
0.5 tk. kardamom

Elkészítés:
A tészta elkészítéséhez tegyük a száraz összetevőket egy tálba és keverjük össze. Adjuk hozzá az olívaolajat, az összetört édesburgonyát és a forró víz felét.
Adagoljuk a vizet, míg egyenletes, sűrű masszát nem kapunk.
Egy serpenyőben forrósítsunk olajat, majd 2 kanál segítségével szaggassunk bele kis fánkokat, és kb. 2 perc alatt süssük aranybarnára.
Vegyük ki őket egy papírtörlőre, hogy felitassuk a felesleges olajat. Amíg hűlnek, keverjük a fűszereket a cukorba, majd a langyos fánkokat forgassuk meg az édes keverékben.


A receptet beküldte: Winter


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Török rizs (vegan) » Kínai sült tészta (vegan) » Spenótos tészta (vegan) » Pizza (vegan)
» Tejberizs (vegan) » Szeder smoothie (vegan) » Fánk (vegan) » Zöldborsókrém (vegan)
» Spanyol sült rizs (vegan) » Forró csoki (vegan) » Diósült (vegan) » Meggyes csokitorta (vegan)
» Frankfurti leves (vegan) » Raffaello golyó (vegan) » Tzatziki (vegan) » Hagymás édesburgonya


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.