Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Fahéjas banánkenyér recept

Kategória:
 Kenyerek, péksütemények

Hozzávalók:
20 dkg liszt,
2 tojás,
15 dkg cukor,
18 dkg olvasztott vaj,
2 nagy érett banán,
1 teáskanál őrölt fahéj,
1,5 teáskanál sütőpor,
csipetnyi só

Elkészítés:
A sütőt 170 fokra előmelegítjük. Kivajazunk, és liszttel behintünk egy hosszú tortaformát. Tálba szitáljuk a lisztet és a sütőport. Hozzáadjuk a cukrot, az őrölt fahéjat és a sót. A meghámozott, villával összetört banánokat és tojásokat robotgéppel kikeverjük, s hozzáadjuk az olvasztott vajat. A krémbe belekeverjük a száraz hozzávalókat. A tésztát a kivajazott formába simítjuk és 235-45 percig, illetve tűpróbáig sütjük. A süteményt 10 percig a formában hagyjuk hűlni. Majd rácsra borítjuk, hogy teljesen kihűljön.


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fahéjas töltött fánk » Fahéjas sütőporos kifli » Almás-fahéjas zabkása » Fahéjas-mézes sütemény
» Fahéjas palacsinta » Omlós fahéjas keksz » Brazil banánkenyér » Fahéjas almagombóc
» Almás-fahéjas kevert » Gyors fahéjas almás süti » Mézes-fahéjas sült banán » Fahéjas-almás kiflik
» Bögrés almás-fahéjas süti » Vaníliás - fahéjas rúd » Fahéjas linzer » Fahéjas-almás kuglóf


Minden jog fenntartva © 2018, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.