Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Fahéjas zserbó recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
A tésztához: 15 dkg cukor, 1 tojás, 6 dkg margarin, 3 evőkanál tej, 3 evőkanál méz, 1 kávéskanál szódabikarbóna; - ezt gőz felett 5 percig jól keverjük (robotgéppel).
45 dkg liszt, 1 csomag őrölt fahéj.
Krém: 4 dl tej, 1 vaníliapuding, 1 vaníliáscukor, 20 dkg vaj, 18 dkg porcukor.
Máz: 20 dkg porcukor, 3 evőkanál kakaó, 3 evőkanál forróvíz, 2 dkg vaj, 2 evőkanál étolaj.

Elkészítés:
Miután a mézes cuccot 5 percig kevertük, hozzáadjuk a lisztet, és a fahéjat. Összedolgozás után 4 egyenlő részre osztjuk a tésztát, és vékonyra kinyújtva (a tepsi hátulján - nagy méretű )egyenként megsütjük.
A krémet úgy készítjük, hogy megfőzzük a pudingot, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliáscukrot, amikor már csak langyos, hozzáadjuk a vajat, és jól kikeverjük.
Egy lap, krém, új lap, ismét krém, az utolsó lap tetejére a mázat kenjük.
Csak másnap lehet szeletelni, mert a krémnek kell megpuhítania a sütilapokat.

Tanácsok:
Nagyon finom, viszont kalóriabomba. Én általában 3 adagot szoktam egyszerre sütni, és lefagyasztok belőle. Fagyasztás után is kitűnő, max. 1 óra olvasztás után fogyasztható. Az én családom és barátaim imádják :-)!
Jó étvágyat!


A receptet beküldte: maddi


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fahéjas püspökkenyér » Fahéjas narancs likőr » Bögrés almás-fahéjas süti » Fahéjas diós tekercsek
» Fahéjas palacsinta » Fahéjas golyó » Almás-fahéjas süti » Fahéjas fonott kalács
» Kelt fahéjas csiga » Fahéjas sütőporos kifli » Almás-fahéjas sütemény » Fahéjas töltött fánk
» Fahéjas torta » Zserbó zsiinaa módra » Fahéjas meggyleves » Zserbó mézesen


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.