Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Fánk Emyke módra recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
2 tojás sárgája
2 evőkanál cukor
1 lapos kávéskanál só
1 kocka élesztő(5 deka)
5 deci langyos tej
liszt amennyit felvesz(kb 70 deka)

bő olaj a sütéshez

Töltelék;

szilva lekvár
vanília puding

Elkészítés:
Egy tálba beleontom a langyos tejet a cukrot és az élesztőt és felfuttatom.
Ha ez megvan akkor hozzáadom a sót,és a 2 tojás sárgáját és őszekeverem egy kicsit.
Apránként adagolom hozza a lisztet,és közben kevergetem.Puha kell,hogy legyen a tészta mert akkor lesz finom.
Egy másik tálat kiolajozok és beleteszem a tésztát,a tetejét megszórom lisztel,letakarom és meleg agyba dugom,hogy felkeljen a tészta.

40 percig kelesztem,de rá szoktam nézni,ha meg nem jött fel elege akkor meg hagyom had keljen.
Ha készen van lisztezett deszkára kifordítom,és nem ragad bele,ezert olajoztam meg.
Pohárral kiszaggatom,és bő forró olajban kisütöm.

Tanácsok:
Mi szilvalekvárral és vanília pudinggal szeretjük,de bármivel megtölthető.
Sajót receptem.


A receptet beküldte: Emy 35


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pacal brazil módra » Rizs thai módra » Hátszín Eszterházi módra » Házi joghurt Marcsi módra
» Brokkoli Orly módra » Malac sült...Andi módra!! » Pizzás Muffin Frakk módra » Rakott krumpli vega módra
» Szilvás krémes madár módra » Rakott krumpli Belga módra » Pizzás csiga Emese modra » Marhapörkölt Gundel módra
» Omlett Justy módra » Tök japán módra (Nimono) » Csirkeszárny Orly módra » Halászlé Ricsi módra


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.