Tutireceptek.hu fejléc

Sertéscsülök pékné módra recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
4 személyre:

2 db kisebb hátsó csülök

1 kg aprószemű burgonya

50 dkg vöröshagyma



bors

1 fej fokhagyma

őrölt kömény

1 kávéskanál paradicsompüré

olaj

10 dkg liszt

Elkészítés:
A csülköket megtisztítjuk, a bőrös részt éles késsel a csont mellett kissé behasítjuk, sóval bedörzsöljük. Ezután tepsibe helyezzük, kevés olajjal meglocsoljuk, és középmeleg sütőben kérgesre sütjük.
Amikor a csülök felülete már szép pirosra sült, de a csont mellett még kemény a hús, akkor adjuk hozzá az ízadó anyagokat. Tesszük ezt olyan módon, hogy 2 dl vízben feloldjuk a paradicsompürét, hozzáadjuk az 1 fej zúzott fokhagymát, őrölt köményt, majd ezeket jól elkeverjük.
Közben a csülök mellé helyezzük a megtisztított és háromnegyedig előfőzött burgonyát, és a csülökkel együtt tovább sütjük. A csülköket a fenti fűszeres lével és a saját kisült zsírjával gyakran locsolgatva puhára sütjük. Közben a vöröshagymát 2-3 mm vastagságú karikára vágjuk. A hagymakarikákat szétszedjük, majd liszttel meghintve felhevített bő olajban aranysárgára sütjük. A csülkök csontjait eltávolítjuk, a csülköket éles késsel felszeleteljük. Tálra tesszük, felhalmozzuk mellé a vele sült burgonyát. A sült hagymakarikákkal beborítjuk a csülköket és a burgonyát, végül meglocsoljuk a pecsenye levével.


A receptet beküldte: Bévi48


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Palacsinta tokaji módra » Sertésborda Karcsi módra » Rakott krumpli Belga módra » Tavaszi leves Mo-No módra
» Csörögefánk Emyke módra » Máj portugál módra » Lecsó Judit módra » Őszi saláta Maja módra
» Lúdláb torta Emyke módra » Tojás leves Ági módra » Almás pite Daka módra » Sólet Ági módra
» Csirke francia módra » Malac sült...Andi módra!! » Zakuszka (Ilike módra) » Almafánk Jessy módra


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.