Tutireceptek.hu fejléc

Farsangi fánk - ahogy anyukám készíti recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
1kg liszt
1csg szárított élesztő
15 dkg cukor
csipetnyi só
3db tojás
15 dkg olvasztott margarin
valamint tej annyi, hogy gyenge tésztát kapjunk

Elkészítés:
A lisztre rászórjuk az élesztőt,a cukrot,a sót,és a nem forró margarint,majd a három tojást. A tejet meglangyosítjuk, így adagoljuk rá, összegyúrjuk a tésztát.
Lehet kézzel is dagasztani, de főzőkanállal is.
Mikor ez elkészült, letakarjuk és meleg helyen 1-2 órát pihentetjük.
Majd kinyújtjuk, nagy pogácsaszaggatóval vagy egy vékonyfalú pohárral kiszaggatjuk, lefelé tartva kis lyukat vályunk a közepébe és forró olajba kisütjük.
Ízlés szerint lehet porcukorral hinteni, lekvárt rákenni, vagy akár mindkettőt.

Tanácsok:
Arra vigyázni kell,hogy semmi ne legyen hideg, fontos, hogy ne legyenek hidegek a hozzávalók.
Amikor a tésztát meggyúrtuk, akkor meg kell szórni liszttel a tetejét és az oldalát is, így nem ragad a tészta az edény falához.

Elkészítési idő: 120 perc

A receptet beküldte: Szabokisandi


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Szalagos farsangi fánk » Hókifli, ahogy én csinálom » Farsangi sajtleves » Pizza, ahogy én készítem
» Tiramisu ahogy én készítem » Martini ahogy én csinálom » Az én farsangi fánkom » Almás-túrós farsangi fánk
» Hókifli, ahogy én tudom » Kuglóf ahogyan én szeretem » Flódni, ahogy mi készítjük » Pogi, ahogy én szeretem
» Farsangi fánk 2. » Pacal, ahogy én készítem » Farsangi csokis süni » Farsangi fánk


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.