Tutireceptek.hu fejléc

Fatörzs recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
1 rúdhoz
6 tojássárgája
6 tojásfehérje
15 dkg cukor
1 ek liszt
fél cs. sütöpor
20 dkg darált dió
5 dkg vaj
krémhez:
20 dkg vaj
3 dkg kakao
20 dkg cukor
5 dkg csokibevonó

Elkészítés:
Tojássárgáját a cukorral habosra keverjük,hozzáadjuk a lisztet,sütöport,darált diót.Óvatosan hozzákeverjük a fehérjéböl vert habot.Vajazott,lisztezett sütöben megsütjük.Még melegen feltekerjük.Ha kihült a krémmel megkenjük(vajat,kakaót,cukrot habosra keverjük),tészta tetejét is bevonjuk a krémmel.Villával meghúzgálva es melegített csokibevonóval vékony csíkokat locsolunk rá.

Tanácsok:
Feltekerést többször ismételjük meg,nehogy a göztöl összeragadjon.
Ha megfagy,fakéregnek látszik.

Elkészítési idő: 160 perc

A receptet beküldte: Jeannie


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gesztenyés fatörzs » Francia fatörzs » Csokis-mogyorós fatörzs » Rumos-kókuszos fatörzs
» Csokoládés fatörzs torta » Kávés fatörzs » Karácsonyi fatörzs » Fatörzs 2.
» Gesztenyés fatörzs I. » Paleolit fatörzstorta » Fatörzs gesztenyével » Méteres rúd
» Lambada » Barackos szelet » Császártöltési mákos guba » Madártej szelet


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.