Tutireceptek.hu fejléc

Rumos-kókuszos fatörzs recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:



A tésztához
4 tojás
7,5 dkg cukor
3-3 dkg kókuszreszelék és vaj
10 dkg liszt
1 evőkanál rum
3 evőkanál cukorszirup

A töltelékhez
20 dkg csokoládé
8 dkg vaj
5 dkg porcukor
1 kávéskanál vaníliáscukor
4 evőkanál rum

A külső krémhez
17 dkg vaj
2 tojássárgája
2 teáskanál kávé
4 evőkanál cukorszirup
2 dkg kókuszreszelék

Elkészítés:


A tésztához a tojásfehérjét kemény habbá verjük. Mély tálban felverjük a tojássárgákat a cukorral, közben hozzáadjuk a kókuszreszeléket, a vajat, a lisztet, a rumot, a cukorszirupot, majd óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot. A tésztát kivajazott, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és előmelegített, forró sütőben 10 percig sütjük. Nedves konyharuhát terítünk rá, feltekerjük, és hűlni hagyjuk. A töltelékhez gőz fölött megolvasztjuk a darabokra tördelt csokoládét, majd belekeverjük a vajat, a cukorszirupot, a vaníliáscukrot és a rumot. Amikor kihűlt, kitekerjük a tésztát, kivesszük a konyharuhát, a tésztát megkenjük a csokikrémmel, és újra feltekerjük. A külső krémhez a vajat elkeverjük a tojássárgákkal, a kávéval és a cukorsziruppal, majd egyenletesen a tésztára kenjük, és hűtőben hagyjuk megdermedni. Villával megmintázzuk, meghintjük kókuszreszelékkel, majd legalább 4 órára visszatesszük a hűtőbe.


A receptet beküldte: Rumino


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gesztenyés fatörzs I. » Paleolit fatörzstorta » Gesztenyés fatörzs » Csokis-mogyorós fatörzs
» Karácsonyi fatörzs » Fatörzs 2. » Fatörzs gesztenyével » Kávés fatörzs
» Francia fatörzs » Csokoládés fatörzs torta » Fatörzs » Gyümölcsös pudingrétes
» Ropogós diós » Boci szelet » Csokis rakott palacsinta » Gyümölcsös túrógerinc


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.