Tutireceptek.hu fejléc

Francia fatörzs recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
6 tojásos piskóta,
3-4 ek.rum
a krémhez:3 tojás,
20 dkg vaj,
15 dkg cukor,
2 púpozott ek. kakaó,
1 narancs lereszelt héja

Elkészítés:
A psikótát zsírozott, lisztezett nagy tepsiben sütjük meg, hogy csak egy ujjnyi magas tésztát kapjunk, majd azon melegen kendőre borítjuk.1-2 ek. rummal megöntözzük, és többször ki-be tekerjük, nehogy későbba töltés során megrepedjen.Összekeverve hagyjuk kihülni.Az egész tojásokat habverővel kikeverjüka narancshéjat és gőz fölött,habverővel állandóan keverve, sűrű krémmé főzzük.A gőzről levéve kihűtjük, majd hozzáadjuk az előre kikevert vajat. A krém 1/4 félretesszük.A többivel megtöltjük és bevonjuk a piskótatekercset.Hideg vízbe mártott villával rovátkoljuk, hogy fatörzshöz hasonlítson, és a félretett krémből "csomókat" rakunk rá, mintha göcsörtös lenne a fa. Még szebb ha a tekercset 2/3 részénél ferdén elvágjuk és Y alakban illesztjük össze a 2.részt, hogy levágott faágra emlékeztessen.Legalább egy fél napra jégbe hűtjük tálalás előtt.

Tanácsok:
-


A receptet beküldte: zsanett84


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pikáns francia hagymaleves » Franciakrémes » Francia krumpli(köret) » Gesztenyés fatörzs
» Francia hagymaleves 1 » Francia almatorta » Francia póréhagymaleves » Kakaós, francia palacsinta
» Francia pezsgőkoktél » Francia zöldségtál » Hamis Francia Krémes » Francia mákos krémes
» Piskótás francia krémes » Franciás csirke » Francia tepsis krumpli » Gesztenyés fatörzs I.


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.