| Karácsonyi fatörzs receptHozzávalók: 1 db üres piskótatekercs 4 ek. lekvár(én meggyet szoktam hsználni) 5 dkg mazsola 10 dkg porcukor 4 db tojás sárgája 10 dkg étcsokoládé 1 db narancs 25 dkg margarin 1 tasak vaníliás cukor 3 ek. rum(vagy aroma) 5 dkg dió Elkészítés: A piskótatekercset óvatosan szétterítjük, és megkenjük a felforrósított lekvárral. A mazsolát beáztatjuk langyos vízbe. A porcukrot habosra kavarjuk a tojássárgákkal,majd gőz fölött folyamatosan kevergetve besűrítjük. Utána ahgyjuk, had hüljön. Közben a csokit összetördeljük és vízgőz fölött felolvasztjuk. A megmosott narancs héját lereszeljük, levét kifacsarjuk és átszűrjük. A margarint habosra kavarjuk a vaníliás cukorral, az olvasztott langyos csokival, és a narancshéjjal és narancslével. Ha kész, apródonként hozzádolgozzuk a tojáskrémet és végül a rumot. A mazsolát lecsepegtetjük, a diót durvára vágjuk. A krém 2/3 részét a piskótára kenjük, majd rászórjuk a diót és a mazsolát. Feltekerjük szorosan, és bevonjuk a maradék krémmel. Ezután még ízlés szerint díszíthető dióval, pisztáciával... Tanácsok: Tudom, hogy így kicsit maceránsnak hangzik első olvasásra, de én még kezdő háziasszonyként késztettem el először sok-sok éve. Azóta is áldom kedvenc női magazinomat, melyben a receptre rátaláltam. A süti érdekessége, hogyha megkóstoljátok, rá fogtok jönni, máskor tényleg nem készíthető el, nagyon jellegzetesek az aromái. Akárkit megkérdezek:Na milyen íze van? Azt felelik:Karácsonyi:-)) A receptet beküldte: siti Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |