| Fehér csokis túróhab erdei gyümölcsökkel receptSütemények, édességek Hozzávalók: A túróhabhoz: 10 dkg fehér csokoládé, 2-3 ek méz, 150 ml mascarpone, 150 g krémes állagú túró, 150 ml habtejszín (tehéntejes), 1 lime, 1 zselatin fix A gyümölcshöz: 40 dkg vegyes erdei gyümölcs (áfonya, ribizli, málna, stb.), 2 dk vaj, 1-2 ek méz, őrölt fahéj + díszítéshez lime reszelt héja Elkészítés: A csokoládét felolvasztjuk vízgőz felett a mézzel. A hideg tejszínt verjük kemény habbá. A csokit kicsit hűtjük, végül belekeverjük (én kézi robotgéppel) a mascarponet, a krémes túrót, és a lime levét. A fixet belekeverjük a robotgéppel a krémbe. A felvert tejszínt már kanállal, óvatos mozdulatokkal keverjük a krémbe. Öntsük egy laposabb dobozba, és hűtőben hűtsük ki (legalább 2 óra). A gyümölcsöket mossuk, tisztítsuk meg. Egy serpenyőben olvasszuk fel a vajat a mézzel, kicsit karamellizáljuk. A forró karamellre szedjük a gyümölcsöket. Gyorsan rázzuk át, az 1/3-ad részét nyomjuk át burgonyanyomóval, de előzőleg le is turmixolhatjuk. Egy percig forraljuk, és utána azonnal vegyük le a tűzről. A kihűlt gyümölcsöket halmozzuk tányérokra, de ne túl sokat, mert tömény. És minden tányérra tegyünk 2-2 galuskát a túróból. Reszelt lime héjjal, esetleg citromfűvel díszítsük. A receptet beküldte: csorieva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |