Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Mikulás feher Szelet recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
a tésztához: 35dkg finomliszt, 15dkg margarin, 10dkg porcukor, 1 tojás, kb. 0,5dl tej, 1dkg szalakáli. a krémhez: 5dl tej, 1 csomag főzni való vanília ízű pudingpor, 20dkg margarin, 20dkg porcukor, 0,5dl rum, 15dkg gesztenyemassza. a tetejére: 15-20dkg gesztenyemassza.

Elkészítés:
A tésztához a lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, majd a porcukorral, a tojással, meg a langyos tejben elkevert szalakálival összedolgozzuk. Ezután négy részre osztjuk. Egyenként tepsi nagyságúra nyújtjuk, majd a tepsi hátoldalára fektetve, közepes lánggal(170-180C) 12-15 perc alatt megsütjük.
A krémhez a tejet a pudingporral pár perc alatt sűrűre főzzük, hűlni hagyjuk. A puha margarint a porcukorral habosra keverjük, majd a vaníliás krémmel meg a rummal ízesített, áttört gesztenyével simára keverjük.
A tésztalapokat a krémmel megtöltve egymásra rétegezzük úgy, hogy a tetejére is jusson belőle. Végül a gesztenyét ráreszeljük.


A receptet beküldte: Emy 35

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejkrém szelet » Baunti szelet » Finom -Pingvin szelet » Citromos-csokis szelet
» Rántott szójaszelet » Sárgabarackos müzliszelet » Gluténmentes üdítő szelet! » Tejkaramella szelet
» Likőrös dominószelet » Érlelt borsos szelet » Kati szelet » Palermói szelet
» Kivi szelet » Fehér csoda » Párizsi szelet » Rubin-szelet


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.