Tutireceptek.hu fejléc

Feketeerdő torta (24 cm torta formához) recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
-Tészta:
7db tojás
14 dkg cukor
12 dkg liszt
3 dkg kakaó
1 késhegynyi szódabikarbóna

-Meggy töltelék:
3dl meggylé vagy befőtt
1 cs. vaníliás puding
2 evőkanál rum
4 evőkanál cukor
az egészet összefőzzük!

-cukrász tejszín

-cseresznye párlat

Elkészítés:
7 tojásfehérjét kemény habbá verjük, ezután kanalanként hozzáadjuk a cukrot és tovább verjük habverővel amíg fényes nem lesz.
Egyesével hozzáadjuk a tojássárgákat és 4-5 percig verjük.
Végül kanalanként beleszitáljuk a lisztet, kakaót, szódabikarbónás keveréket amit óvatosan keverünk a habba. A tortaforma aljába sütőpapírt teszünk az oldalát kivajazzuk, kilisztezzük.
160 fokra előmelegítjük a sütőt, 10 percig ilyen fokon sütjük, majd levesszük 150 fokra.
kb. 35-40 percig sütjük.
Ha kihűlt 3 részre vágjuk.

Tanácsok:
Minden egyes tortalapot cseresznye párlattal locsoljuk meg.

A végén összeillesztjük:

alulról: tészta, meggyzselé, meggy, hab, tészta, meggyzselé, meggy, hab, tészta, hab


A receptet beküldte: fiamette


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kornélia torta » Citromtorta húsvétra » Pilletorta » Ananászos palacsintatorta
» Gesztenyés csokitorta » Csokis-habos piskótatorta » Karamellás ananásztorta » Diplomata torta
» Kókuszgolyó torta » Mokkatorta » Barackos kávétorta » Halálos csokitorta
» Morzsás túrótorta pohárban » Feketeerdő krém kehelyben » Túrós tiramisu torta » Joghurttorta variációk


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.