Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Felfújt rukkolásan recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
6 darab 1,5 dl-es felfújtformához:
1 csomag friss leveles tészta (275 gr - réteslappal is helyettesíthető)
10 dkg friss rukkola
10 dkg natúr krémsajt
3 közepes méretű tojásfehérje
2 evőkanál zsírszegény tejföl
tengeri só
frissen őrölt bors

Elkészítés:
A leveles tésztát 6 db azonos méretű kockára vágtam. A felfújtformákat sütőpapírral kibéleltem. A tésztadarabokat belehelyeztem úgy, hogy a szélei kissé kilógtak.

A sütőt 175 fokra előmelegítettem.

A rukkolát alaposan megmostam, szűrőkanálba tettem, kissé összetépkedtem, 1/2 l forró vízzel leforráztam, kinyomkodtam. A tojásfehérjét kevés sóval kemény habbá vertem. A tejfölt és a krémsajtot alaposan kikevertem, enyhén sóztam, borsoztam, majd hozzáadtam a rukkolát, végül beleforgattam a fehérjehabot.

A rukkolás keveréket egyenlően elosztottam a formákban, 22-25 perc alatt világosra sütöttem.


A receptet beküldte: mese


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Túrós felfújt(Kata-féle) » Almás rizsfelfújt » Szilvafelfújt » Mandulás cseresznyefelfújt
» Zöldségfelfújt » Zellerleves sajtfelfújttal » Barackos kiflifelfújt » Túrós ribizlis felfújt
» Gyümölcsös burgonyafelfújt » Újabb túrófelfújt » Sajtos karfiol felfújt » Rajnai Felfújt
» Tavaszi zöldségfelfújt » Brokkolisfelfújt » Rizsfelfújt eperöntettel » Darafelfújt hidegen


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.