Tutireceptek.hu fejléc

Karfiol felfújt recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
1 nagyobb fej karfiol (kb.80 dkg)
3 tojás
10 dkg vaj
10 dkg reszelt sajt
3 csapott evőkanál liszt

a tál kikenéséhez olaj

Elkészítés:
A megtisztított, rózsáira szedett karfiolt sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük.
A tojássárgákat simára keverjük a liszttel, a puha vajjal, a reszelt sajttal, majd óvatosan hozzákeverjük a kemény habbá vert tojásfehérjéket.
Egy tűzálló tálat kiolajozunk, beleterítjük a karfiolt, ráöntjük a tojásos masszát, és forró sütőben szép rózsaszínűre sütjük.


A receptet beküldte: Hmv.


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Karfiol húsos bundában » Tejfölös karfiol leves » Karfiolkrém, brokkolikrém » Karfiol - fehérborral
» Karfiol sonkahabbal » Töltött karfiol » Karfiolos krumplileves » Habkönnyű rizsfelfújt
» Hideg grízfelfújt » Babos rakottkarfiol » Sonkás juhtúrós karfiol » Tojásos rakott karfiol
» Karfiolpuffancs I. » Sonkás-karfiolos tészta » Karfiolos csirkeleves » Sajtos karfiolfánk


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.