Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Fincsi csirke recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
5 egész csirkecomb
15 dkg sajt
1 nagy fej vöröshagyma
6-7 gerezd fokhagyma
1 nagy tejföl
5 ek olaj
liszt
a kikenéshez vaj v. margarin
pirospaprika,só,majoranna,őrölt fekete bors,őrölt kömény,szárnyas fűszerkeverék

Elkészítés:
A csirkét megtisztítom,ketté vágom,fűszerezem kevés sóval,borssal.A lisztbe teszem a fűszereket,és a zúzott fokhagymákat.
A tejfölbe olajat keverek,de csak a felét használom először.Egy tepsit kivajazok.
Minden egyes csirke darabot először a fűszeres lisztbe forgatom,majd mindkét oldalát az olajos tejföllel bekenem,majd a tepsibe rakom.Ha mind belekerült a tepsibe,karikázott vöröshagyma kerül rá,utána a maradék fűszeres liszttel megszórjuk,erre elsimítjuk az olajos tejföl másik felét.Végül az egészet beborítjuk reszelet sajttal.Alufólia alatt 50 percig sütöm közepes lángon,majd a fóliát levéve kicsit megpirítom a tetejét.Sült bugonya,párolt rizs,vajas zöldség egyformán illik hozzá. JÓ ÉTVÁGYAT!

Tanácsok:
Mi itthon a csirke bőrét is lehúzzuk,úgy jobb.
A tejföl azért fontos,nehogy lisztes maradjon az étel a végén.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: lizyli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mozarellás csirkemell » Zöldséges csirkeragu » Csirkekocsonya » Csirkével töltött cikória
» Fokhagymás csirkemáj sütve » Kukoricás csirkemell » Kínai mézes csirke » Meggyes, sajtos csirkemell
» Bundázott csirkefalatok » Zöldséges csirkepite » Csirke citromosan » Barackos csirkemellsteak
» Sajtos csirkemáj-rizottó » Burgonyás csirke » Sült csirke rizzsel főzve » Csirke besamelben


Minden jog fenntartva © 2018, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.