Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Amerikai töltött csirke recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 nagyobb csirke

A töltelékhez:

1 szárzeller
4 fej vöröshagyma
20 dkg gomba
25 dkg csirkemáj

bors
fokhagyma
zsálya
15 szelet toast kenyér
1 tyúkhúsleveskocka
2 tojás

Elkészítés:
A csirkét befűszerezzük ízlés szerint sóval, borssal és fokhagymával. A töltelékhez a szárzellert, a gombát és a hagymát apróra vágjuk, és olajon addig dinszteljük, amíg a gomba összeesik. Ekkor beletesszük az apróra vágott csirkemájat, és összepirítjuk. Amikor a máj kifehéredett, levesszuk a tűzről, és hozzáadjuk a kis kockákra vágott toast kenyeret, sóval, borssal és zsályával ízesítjük. A leveskockát 2 dl vízben feloldjuk, és rálocsoljuk. Összekeverjük, ráütjük a 2 tojást (lehet 3 is), ezzel is jól összedolgozzuk, és megtöltjük a csirkét. A tölteléket először a hasüregbe töltjük, majd a maradékot a bőr alá. Kilónként kb. 45 percig sütjük a csirkét. Másfél óra után én ketté szoktam vágni a csirkét a mellcsont mentén, hogy a töltelék is jól megpiruljon

Tanácsok:
A csirkét krumplipürével szoktam tálalni, és kicsit lelocsolom a sült levével.


A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Virslivel töltött csirke » Indiai csirkés szendvics » Tartáros csirkecombok » Csirkemell "izé"módra
» Tojással töltött karalábé » Csirkés hagymasaláta » Ananászos rakott csirke » Juhtúrós töltött gomba
» Chilis-csokis csirke » Sajttal töltött alma » Burgonyás-tepsis csirke » Töltött sült krumpli
» Amerikai bagel » Sonkával töltött kenyérke » Babos tejszines csirkemáj » Sonkás csirke


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.