Tutireceptek.hu fejléc

Édes-savanyú csirkemáj recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
Fel kilo maj
marinada: 1 ek szojaszosz,
2 ek feherbor,
1 ek cukor

a szosz:

fel p husleves (vagy fel p viz 1 kk levespor),
1 ek mez, 2 ek cukor,
3 ek ecet,
1 ek szojaszosz,
2 ek feherbor,
1 gerezd fokhagyma,
fel kk gyomberpor,
1 ek sur. paradicsomszosz,
1kk tabasco ( elhagyhato),
fekete bors.
1 ek kuk. kemenyitot.
apritott zoldhagyma
piritott mandula

Elkészítés:
A majakat kettobe vagtam, beaztattam a merinadaba, majd par ora mulva lecsopogtettem a majat, beleforgattam lisztbe, megsutottem olajban, de nem sutottem ki a lelket. Papirtorolkozore tettem, egy kicsit rozsaszin levet eresztett, de igy marad belul igazan puha.
A szoszhozvalokat felforraltam es belekevertem a keves vizben feloldott kuk. kemenyitot.
Osszeforraltam, majd a szosz egy reszet beleontottem egy talba, beletettem
a maj darabokat es a maradek szoszt raontottem. Megszortam apritott zoldhagymaval es piritott mandulaval.

Tanácsok:
A konyvben azt akarja, hogy locsoljam meg szezammag olajjal, de mar annyira ehesek voltunk, hogy ez
elmaradt. Igy is az etkezes folyaman tobbszor dicsertek, hogy nagyon finom.
Rizzsel talaltam es fokhagymas, szojaszoszos parolt brokkolit adtam melle,ez sem volt rossz.
kep itt lathato:
http://szivtipro.multiply.com/photos/album/18#8


A receptet beküldte: kumameya


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gyors édes-savanyú saláta » Csirkemájkrém házilag » Csirkemájjal töltött gomba » Csirkemájas
» Csirkemájas finomság » Csirkemáj-fasírt » Édes-savanyú káposzta » Zsírban sült csirkemáj
» Csirkemáj szalonnában » Csirkemáj rolád » Csirkemáj sütőben » Csirkemaj ananasszal
» Lecsós csirkemáj2 » Édes-savanyú kacsamell » Rátott csirkemáj » Csirkemájas tál


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.