Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Lepénykenyér recept

Kategória:
 Kenyerek, péksütemények

Hozzávalók:
60 dkg liszt
20 dkg vaj vagy sertészsír
7 gramm élesztő

víz - kb 2dl

Elkészítés:
A hozzávalókból 10 perc alatt kemény, ruganyos tésztát gyúrok, majd 30 percig kelni hagyom. Nem kel meg olyan nagyon, de azért láthatóan. A nagy cipót 12 adagra osztom, ezekből gomócokat formázok. Ezeket kb 1-2 mm-es kerek lepényekké nyújtom. Forró teflonserpenyőben (zsiradék nélkül!) egyenként kisütöm, mindkét oldalukat kb 1-1 percig.

Tanácsok:
Az élesztőt, hogy könnyebben el lehessen oszlatni, a felmelegített vízben feloldhatjuk, és ezt beleöntve gyúrjuk a tésztát.

A sütésnél: ha elkezd felhólyagosodni az egyik oldal, akkor lehet fordítani, nem baj, ha picit megpirul, de ne süssük túl. Nem kell, hogy kemény-merev legyen.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: birgi74


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pita görög lepénykenyér » Könnyű, puha rozsos kenyér » Egyszerű mediterrán kenyér » 24 órás kenyér
» Zabkenyér » Bundás kenyér zsír nélkül » Sült hot-dog 2. » Tejes, magvas kifli
» Biokenyér » Tepsis lángos 2 » Rozsos egyszerű kenyér » Hagymás kenyér
» Gyors házi vajas kiskifli » Görög lepény » Tejes császárzsemle » Piroska


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.