Tutireceptek.hu fejléc

Lepénykenyér recept

Kategória:
 Kenyerek, péksütemények

Hozzávalók:
60 dkg liszt
20 dkg vaj vagy sertészsír
7 gramm élesztő

víz - kb 2dl

Elkészítés:
A hozzávalókból 10 perc alatt kemény, ruganyos tésztát gyúrok, majd 30 percig kelni hagyom. Nem kel meg olyan nagyon, de azért láthatóan. A nagy cipót 12 adagra osztom, ezekből gomócokat formázok. Ezeket kb 1-2 mm-es kerek lepényekké nyújtom. Forró teflonserpenyőben (zsiradék nélkül!) egyenként kisütöm, mindkét oldalukat kb 1-1 percig.

Tanácsok:
Az élesztőt, hogy könnyebben el lehessen oszlatni, a felmelegített vízben feloldhatjuk, és ezt beleöntve gyúrjuk a tésztát.

A sütésnél: ha elkezd felhólyagosodni az egyik oldal, akkor lehet fordítani, nem baj, ha picit megpirul, de ne süssük túl. Nem kell, hogy kemény-merev legyen.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: birgi74


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pita görög lepénykenyér » Sajtos sörkifli 2 » Zabkenyér » Kakaós csiga 3.
» Krumplispogácsa » Pizzás csigák » Pudingos-almás kocka » Lenmagos, gépi kenyerem
» Ciabatta-házi » Felhőlángos » Kukoricadaras kenyer » Baconos pogi
» Túrós táska (Batyu) » Nyanyás olaszkenyér » Gesztenyés kifli » Grissini


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.