Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Finom bográcsos káposzta recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
2 kg savanyú káposzta aprítva
20 dkg füstölt szalonna
30 dkg füstölt kolbász
1 teáskanál fűszerpaprika
2 fej vöröshagyma
1 evőkanál sertészsír
só, bor, ízlés szerint

Elkészítés:
A szalonnát kockára vágom, és a bográcsban olvasztott zsírban megpirítom, kiszedem, félreteszem.
A zsírban megfonnyasztom az apróra vágott vöröshagymát, hozzáadom a karikára vágott füstölt kolbászt. Együtt pirítom, megszórom fűszerpaprikával, beleteszem a jól kinyomkodott, vagy kimosott káposztát (hogy ne legyen nagyon savanyú) és a szalonnapörcöket. Annyi vízzel engedem fel, amennyi éppen ellepi. Sózom, borsozom, készre főzöm.
Frissen őrölt borssal, kenyérrel tálalom.

Tanácsok:
Aki szereti, tejfölt is tehet bele, nagyon finom!

Elkészítési idő: 90 perc

A receptet beküldte: Hoev


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Káposztás lecsó » Elzászi káposzta » Pároltkáposzta máskép » Finom epres piskótarolád
» Gombócos töltött káposzta » Erzsike finom sütije » Kockás káposzta » Mézeskalács, puha és finom
» Legényfogó káposztaleves » Finom töltött kifli » Káposztás lepény » Jókai finombableves
» Füredi finom falatok » Finom fanta szelet » Finom Aranygaluska » Töltött káposzta.


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.