Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Toros káposzta recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
1 vecsési savanyúkáposzta konzerv (fehérboros)
1 kg sertésoldalas
1 evőkanál libazsír
1 nagy fej vöröshagyma
1 kávéskanál pirospaprika
só, bors,
2-3 babérlevél
1 cső piros csípőspaprika
tálaláshoz tejföl

Elkészítés:
Az oldalast megmosom, felvágom csíkokra. A zsíron üvegesre párolom az apróra vágott hagymát, megszórom pirospaprikával, rárakom a húst. Sózom, borsozom, és addig párolom kevés víz aláöntésével, amíg olyan puhára fő, hogy a csontok könnyen kijönnek belőle. Ekkor kicsontozom, kisebb kockákra darabolom. Visszateszem a zsírjába, hozzáadom a savanyúkáposztát, amelyet ha túl savanyúnak találunk, szűrőbe téve hideg vízzel leöblítünk. Összekeverem a húst a káposztával, hozzáadom a babérlevelet, és a csípőspaprikát. Addig főzöm együtt, amíg a káposzta megpuhul, és elpárolog alóla a leve.
Tálaláskor tejfölt készítek az asztalra, ki-ki ízlése szerint tehet belőle a tetejére.

Tanácsok:
A konzervdobozból nem szoktam kiönteni a káposzta levét, ha elkészült az étel, és nem találom elég savanykásnak (mert túlságosan átmostam a káposztát), azzal ízesítem.


A receptet beküldte: mmacus


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Apatini káposztás harcsa » Székely káposzta » Savanyú káposzta lencsével » Székelykáposzta
» Almás párolt lilakáposzta » Burgonyagombóc káposztával » Erdélyi rakottkáposzta » Paradicsomos káposzta 2
» Sültcéklás savanyúkáposzta » Kukoricás káposzta » Kolozsvári-káposzta » Disznótoros májleves
» Frankfurti káposztaleves » Káposztás virsli tésztában » Töltött kelkáposzta 2 » Sanvanyúkáposzta-saláta


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.