Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Kelkáposztafőzelék recept

Kategória:
 Főzelékek

Hozzávalók:
1 kg kelkáposzta,
fél kg burgonya,
2-3 evőkanál olaj,
6 dkg liszt,
egy kis fej hagyma,
1 gerezd fokhagyma,
paprika, őrölt bors,
majoranna, kömény,
só.

Elkészítés:
A kelkáposztát csíkokra vágom, alaposan megmosom, forró vízbe teszem, néhány percig főzöm, majd a vizet leöntöm róla.
Felöntöm friss vízzel, vagy csontlével és újra felteszem főni. A fűszerekkel ízesítem.
Mikor félig puha, beleteszem a megmosott, kockákra vágott krumplit és fedő alatt készre főzöm.
Az olajon a liszttel rántás készítek, mikor barnulni kezd beleteszem a finomra vágott hagymát, fokhagymás és a pirospaprikát. Felöntöm hideg vízzel és besűrítem vele a főzeléket.


A receptet beküldte: CILUSKA


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Extra lencsefőzelék » Céklafőzelék csirkemellel » Pikáns burgonyafőzelék » Rizs -tökkel
» Tejfölös zöldbab bécsi módon » Lencsefőzelék húsvarázzsal » Paprikás cukkinifőzelék » Tökfõzelék, töklotyó
» Tejfölös krumplipaprikás » Céklafőzelékem » Sárgaborsó-főzelék » Tejszínes cukini főzelék
» Paradicsomos burgonyafőzelék » Zöldbab fözelék krumplival » Szilvaszósz » Borsófőzelék


Minden jog fenntartva © 2018, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.