Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Finom karaj recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1.5 kg sertés rövidkaraj (csont nélküli, egyben)
10 dkg bacon (szeletelve)
20 dkg trappista sajt
15 dkg kolbász (1 szál)
1 db leveskocka (húsleveskocka)
1 dl fehérbor (száraz)
1 db vöröshagyma
1 db piros kaliforniai paprika

Páchoz

1 dl napraforgó olaj
3 kávéskanál magyaros fűszerkeverék (sertéssült fűszerkeverék is jó)
1 kávéskanál ételízesítő
1 teáskanál fűszerpaprika (őrölve)
só ízlés szerint
bors ízlés szerint

Elkészítés:
Pácolás

A megtisztított karajt egy-másfél centinként bevagdossuk úgy, hogy az alja egyben maradjon.
Az olajból és a fűszerekből (magyaros fűszerkeverék, ételízesítő, pirospaprika, só, bors) pácot készítünk. A húst mindenütt jól bekenegetjük vele, a zsebecskéket is, majd becsavarjuk egy alufóliába, és légmentesen lezárjuk. Egy éjszakára a hűtőbe tesszük, hogy az ízek jól összeérjenek.

Sütés

Másnap a zsebecskékbe vastag szelet sajtot, baconszalonnát, kolbászkarikákat és vöröshagyma szeleteket rakunk. Majd az egészet beletesszük egy előzőleg hideg vízbe áztatott római tálba (cserépedénybe).
A tetejét még csíkokra vágott kaliforniai paprikával kirakjuk, és aláöntünk egy deciliter vizet, amelyben feloldottunk egy húsleves kockát és a száraz fehérbort.
Hideg sütőbe tesszük, folyamatosan emeljük a hőfokot, és körülbelül 180 fokon, 2 órán keresztül sütjük. Ezután ellenőrizzük, ha a hús puha, akkor levesszük a tál tetejét, és körülbelül 20 perc alatt pirosra sütjük.
A sütőből kivéve várunk, hogy langyosra hűljön. Ami levet engedett a sütés alatt, nehogy kiöntsük! Szuper pecsenyeszaft készül belőle: egy edénybe merőkanállal kiszedjük a sütés során keletkezett szaftot, majd kissé felforraljuk, és egy kevés ételsűrítővel (keményítő) néhány perc alatt összefőzzük.
Ezután egy deszkán ferdén felszeleteljük a sült húst, és az imént elkészített finom pecsenyeszafttal meglocsolva tálaljuk.

Tanácsok:
sütési hőfok: 180°C
sütési mód: alul-felül sütés


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kókuszos finom krémtorta » Habos almás, nagyon finom » Marhakaraj sörben sütve » Sütőtökös finomság
» Pácolt zsebes karaj » Finomka! » Finom almatorta » Finom házi csokoládé
» Finom sajtos » Almás-túrós finomság » Finom tojásos fasírt » Véletlen finomság
» Tiramisu szelet(finom) » Csudafinom csokoládétorta » Kávékrémes finomság » Finom Gesztenyekocka


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.