Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Finom rakott karfiol recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
1 fej karfiol
0, 5 kg darált hús
1 dl rizs
1 húsleveskocka
2 dl tejföl
1 tojásfehérje
15 dkg reszelt sajt
1 tojásfehérje
só, bors
vaj vagy olaj

Elkészítés:
A rizst leveskockával ízesített vízben megfőzzük. A húst forró zsíradékban átforgatjuk, megfűszerezzük. A karfiolt megmossuk, rózsáira szedjük és sós vízben félpuhára főzzük. Ha megfőtt, kiszedjük a vízből és lecsepegtetjük.

Egy kivajazott tepsibe belerakunk egy sor karfiolt, amire egy réteg rizs, majd erre egy réteg hús kerül. A rétegezést addig folytatjuk, amíg a hozzávalók tartanak, de úgy, hogy a tetejére karfiol kerüljön.

A tojásfehérjét habbá verjük, majd belekeverjük a tejfölt, és ráöntjük a karfiol tetejére. A tetejét megszórjuk reszelt sajttal és forró sütőben szép pirosra sütjük


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Karfiolrizottó » Finom céklakrém » Gombás rakott hús » Káposztával rakott párizsi
» Mediterrán rakottas » Rakott makaróni » Gyors rakottas » Túrós rakott alma
» Szabolcsi rakott hús » Rizses rakott zöldség » Mindent bele rakottas » Kefíres "finom sali"
» Almás rakott galuska » Sertésborda karfiollal » Rakott tejfölös » Finom sertés sült


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.