Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Jókai finombableves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
18 dkg szárazbab
1 főtt füstölt csülök
10 dkg sárgarépa
8 dkg petrezselyemgyökér
babérlevél
fokhagyma
15 dkg zöldpaprika
7 dkg paradicsom
30 dkg füstölt kolbász
2+4 dkg zsír
3 dkg liszt
3 dkg hagyma
5 g fűszerpaprika
petrezselyemzöld
1,5 l tejföl
3 dkg liszt
csipetke.

Elkészítés:
Elkészítés:

A babot megmosom és előző este beáztatom. Kevés zsíron megpirítom a karikára vágott gyökérféléket. Mikor barna, hozzáteszem a babot az áztatóvízzel együtt, hozzáöntöm a csülök főzőlevét, majd babérlevéllel, kevés fokhagymával, apró kockákra vágott paprikával és paradicsommal, valamint kevés sóval főzöm. Időközben a kolbászt a zsírban megsütöm, kiveszem a zsírból, majd vékony szeletekre vágom. Mikor a bab puha, a kolbász sütőzsírjából liszttel és apróra vágott hagymával világos rántást készítek. A végén megszórom paprikával és vágott petrezselyemmel. Mikor a rántással felforrt a leves, belekeverem a kevés liszttel elkevert tejfölt. Végezetül belefőzöm a csipetkét és a kolbászt. Tálalás előtt a csülköt kis darabokra vágom és fölé merem a forró levest. Az asztalnál mindenki utána ízesítheti ecettel, vagy tárkonyecettel.


A receptet beküldte: Emy 35


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Jókai bableves » Jókai szelet » Pacal » Savanyúleves káposztával
» Tavaszi tojásragu » Aprósütemény gyerekeknek » Citromos orjaleves » Házi krokett
» Kínai gombás csirkeleves » Köcsögös leves » Daragaluska 3 » Zöldséges zúzaleves
» Tárkonyos bárányragu leves » Almás-diós papucs » Galuska-levesbetét » Vadas malacleves


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.