Tutireceptek.hu fejléc

Firenzei négysajtos tészta recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
400 g csőtészta
200 g aprófejű gomba
kevés olívaolaj
5 dkg trappista sajt
5 dkg ementáli
5 dkg mozzarella
kevés parmezán
fehér bors
2 dl főzőtejszín
250 g spenótlevél
maréknyi dióbél

Elkészítés:
Készítsd el először a négysajtos mártást. Reszeld le a sajtokat, melegítsd meg a főzőtejszínt,de ne forrald, és tedd bele a sajtokat. Tegyél hozzá őrölt fehér borsot. Ha a sajtok felolvadtak, akkor kész is a négysajtos mártás.
Főzd ki a tésztát. Ezalatt a gombát vágd nem túl vékony szeletekre, és pirítsd meg kevés olajon. Tedd a mártást és a spenótot a gombához, és addig kevergesd, amíg a spenót fonnyadni nem kezd. Keverd össze a tésztával, szórd meg a dióval, majd kivajazott hőálló tálban süsd 8 percig.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kel káposztástészta » Szardíniás tészta » Cukkinis kagylótészta » Szeptemberi tésztasaláta
» Sonkás rakott tészta » Muffin tészta » Hamis túrós rakott tészta » Kőrözött leveles tésztában
» Citromos sonkás tészta » Chilis-édesköményes tészta » Egyszerű sajtkrémes tészta » Kelt pizzatészta
» Almás tészta » Keréktészta saláta » Tesztas brokkoli felfujt » Tésztában sült vagdalt


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.