| Kelbimbós-mandulás tészta receptTésztafélék Hozzávalók: 50 dkg szarvacska tészta 40 dkg kelbimbó 3 evőkanál olaj 6 dkg szeletelt mandula 3 dl 30%-os tejszín só frissen őrölt bors 1 csokor petrezselyem 1 szál zellerzöld Elkészítés: A tésztát sós, forró vízben kifőzzük, majd leszűrjük, lecsepegtetjük. Közben a megtisztított kelbimbót szintén sós, forró vízben roppanósra főzzük, leszűrjük, és a nagyobb darabokat félbevágjuk. Most a forró olajon a szeletelt mandulát zsemleszínűre pirítjuk, rászórjuk a kelbimbót, összeforgatjuk, majd hozzáadjuk a főtt tésztát, felöntjük a tejszínnel, majd sóval, borssal, az aprított petrezselyemmel és zellerzölddel ízesítjük. Közepes tűzön 2-3 perc alatt összefőzzük, majd forrón tálaljuk. A receptet beküldte: mese Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |