Tutireceptek.hu fejléc

Fogasszeletek keszthelyi módra recept

Kategória:
 Halas ételek

Hozzávalók:
70 dkg fogasfilé,
1 dl száraz fehérbor,
10 dkg zöldpaprika,
10 dkg paradicsom,
8 dkg gomba,
8 dkg vaj,
só,
őrölt bors.

Fehérbor mártáshoz

4 dl halpároló lé,
1,5 dl száraz fehér bor,
1 dl tejszín,
2 db tojás,
15 dkg vaj,
8 dkg liszt,
1 db citrom,
só.

Elkészítés:
A fogasfilét felszeleteljük, sózzuk és kivajazott edényben a fehér bort ráöntve puhára pároljuk.
A zöldpaprikát, a héjától és magjától megszabadított paradicsomot és a gombát apró kockára, a zöldpetrezselymet finomra vágjuk. Amikor a halszeletek megpuhultak, a párolóléből óvatosan kivesszük, félretesszük, melegen tartjuk. A kockára vágott zöldségféléket a párolólébe tesszük, sóval és törött borssal ízesítjük, megszórjuk a zöldpetrezselyemmel, az egészet összeforraljuk, és forrón a fehérbormártáshoz adjuk, amellyel együtt még egyszer átforraljuk. Tálaláskor a halat a tálra helyezzük, bevonjuk a mártással és petrezselymes vajas burgonyát halmozunk mellé.
A vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet és fehér habzásig hevítjük, forró halalaplével és a fehérborral felengedjük, sózzuk, kiforraljuk.
A forralás ideje alatt a tojások sárgáját a tejszínnel elkeverjük és a tűzről levéve a mártáshoz adjuk, elkeverjük, citromlével ízesítjük.


A receptet beküldte: badonyimariaeva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Bécsi kocka Edit módra » Bélszín Sztroganoff módra » Csirkemell "izé"módra » Lasagne - Sylvia81 módra
» Fogasfilé bakonyi módra » Pirogi/nagymamám módra/ » Sertéshús vadász módra » Sertésborda mandarin módra
» Kókuszbomba Erzsi módra » Töltött pulyka Éva módra » Csirke Dubary módra » Fettuchini (magyar módra)
» Diós piskóta Kissné módra » Túró rudi Emyke módra » Gomba mediterrán módra » Pacal brazil módra


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.