Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Rizses gomba bácskai módra recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
20 dkg rizs,
40 dkg gomba,
étolaj,
őrölt bors,
só,
1 db paradicsom,
1 csokor kapor,
1 kávéskanál pirospaprika,
2 db paradicsompüré,
5 db zöldpaprika,
1 db vöröshagyma.

Elkészítés:
Először megpároljuk a rizst.
Amíg fő, a felaprított hagymát olajon üvegesre dinszteljük.
A paprikát csíkokra vágjuk, majd a hagymához adva fedő alatt pároljuk tovább.
Amikor megpuhult, beletesszük a négyfelé vágott paradicsomokat.
Addig főzzük, amíg a paradicsom szétesik, majd fedő nélkül zsírjára sütjük.
Ezután folyóvíz alatt megmossuk a gombát, és kisebb kockákra vágjuk.
Amikor a zöldség zsírjára sült, belerakjuk a gombát, megszórjuk pirospaprikával, sózzuk, borsozzuk.
Ráöntünk 1 dl vizet, és jól összekeverve fedő alatt addig pároljuk, amíg megpuhul.
Ekkor a párolt rizshez adjuk, villával alaposan összekeverjük, és alacsony lángon, fedő nélkül főzzük még egy keveset, vigyázva arra, hogy maradjon az ételnek leve.


A receptet beküldte: CILUSKA


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pácolt hús Vicky módra » Tojásos-lecsós gomba » Rétes lusta asszony módra » Juhtúrós gomba
» Fehérboros gombamártás » Gyöngytyúk Capital- módra » Diós lepény Ági módra » Csirke anyós módra
» Aranygaluska Anikó módra » Tojáspörkölt Vronie-módra » Juhtúrós töltött gomba » Rókagombás cukkini
» Gombás húsgombóc » Gomba sörtésztában » Gombás curry zöld rizzsel » Gombasaláta másképp


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.