Tutireceptek.hu fejléc

Rizses gomba bácskai módra recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
20 dkg rizs,
40 dkg gomba,
étolaj,
őrölt bors,
só,
1 db paradicsom,
1 csokor kapor,
1 kávéskanál pirospaprika,
2 db paradicsompüré,
5 db zöldpaprika,
1 db vöröshagyma.

Elkészítés:
Először megpároljuk a rizst.
Amíg fő, a felaprított hagymát olajon üvegesre dinszteljük.
A paprikát csíkokra vágjuk, majd a hagymához adva fedő alatt pároljuk tovább.
Amikor megpuhult, beletesszük a négyfelé vágott paradicsomokat.
Addig főzzük, amíg a paradicsom szétesik, majd fedő nélkül zsírjára sütjük.
Ezután folyóvíz alatt megmossuk a gombát, és kisebb kockákra vágjuk.
Amikor a zöldség zsírjára sült, belerakjuk a gombát, megszórjuk pirospaprikával, sózzuk, borsozzuk.
Ráöntünk 1 dl vizet, és jól összekeverve fedő alatt addig pároljuk, amíg megpuhul.
Ekkor a párolt rizshez adjuk, villával alaposan összekeverjük, és alacsony lángon, fedő nélkül főzzük még egy keveset, vigyázva arra, hogy maradjon az ételnek leve.


A receptet beküldte: CILUSKA


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Muffinformában sült gomba » Rizses finom torta » Almafánk Jessy módra » Csirke Dubary módra
» Gombaleves cérnametélttel » Majonézes gombasaláta. » Gombás sonkaleves » Fokhagymás-gombás karfiol
» Húsos töltött gomba » Tejszínes gombaleves » Ravioli (kínai módra) » Jérce jóasszony módra
» Juhtúrós Lepény Albi módra » Kifordított gombás hús » Tojásos-gombás tekercs » Gomba leves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.