Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Rizses gomba bácskai módra recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
20 dkg rizs,
40 dkg gomba,
étolaj,
őrölt bors,
só,
1 db paradicsom,
1 csokor kapor,
1 kávéskanál pirospaprika,
2 db paradicsompüré,
5 db zöldpaprika,
1 db vöröshagyma.

Elkészítés:
Először megpároljuk a rizst.
Amíg fő, a felaprított hagymát olajon üvegesre dinszteljük.
A paprikát csíkokra vágjuk, majd a hagymához adva fedő alatt pároljuk tovább.
Amikor megpuhult, beletesszük a négyfelé vágott paradicsomokat.
Addig főzzük, amíg a paradicsom szétesik, majd fedő nélkül zsírjára sütjük.
Ezután folyóvíz alatt megmossuk a gombát, és kisebb kockákra vágjuk.
Amikor a zöldség zsírjára sült, belerakjuk a gombát, megszórjuk pirospaprikával, sózzuk, borsozzuk.
Ráöntünk 1 dl vizet, és jól összekeverve fedő alatt addig pároljuk, amíg megpuhul.
Ekkor a párolt rizshez adjuk, villával alaposan összekeverjük, és alacsony lángon, fedő nélkül főzzük még egy keveset, vigyázva arra, hogy maradjon az ételnek leve.


A receptet beküldte: CILUSKA


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Erdei gombás lapcsánka » Rizssaláta Vivien módra » Káposztás lepény Ági módra » Tejfölös, gombás nyelv
» Gombagombóc » Gombás tarja tepsiben » Gőzgombóc felvidéki módra » Rizses hús egyszerűen
» Töltöttgomba » Gombakrém » Gomba zsírban eltéve » Svéd gomba
» Tejszínes gombás teszta » Gombás rakott tészta » Csirkés -Gombás batyu » Koktélrákkal töltött gomba


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.