Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Fokhagymás ecetes szilva recept

Kategória:


Hozzávalók:
1 evőkanál koriander
- 8-10 db szegfűszeg
- 1 db fahéj
- 35 dkg kristálycukor
- 5 dl ecet
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1 kg szilva
- 1 csipet nátrium-benzoát

Elkészítés:
A szilvát megmossuk, megszárítjuk, a szár felőli oldalán kinyomjuk belőle a magot, vigyázva, hogy a gyümölcs ne sérüljön meg. A lyukakba egy-egy gerezd fokhagymát dugunk. Az így megtöltött szilvákat jól kimosott üvegekbe
tesszük. Az ecetet fél liter vízzel, a cukorral, a fahéjjal, a szegfűszeggel és a korianderrel felforraljuk, majd az üvegben várakozó szilvára öntjük. A tetejére egy csipet tartósítószert teszünk, azután az üvegeket lezárjuk, és
szárazgőzbe tesszük.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: minerva223


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fahéjas-szilvás sütemény » Aszalt szilvás sonkaleves » Fokhagymás-diós lapcsánka » Fokhagymás camembert-leves
» Hideg szilvakrémleves » Szilvás joghurt » Aszaltszilvás csoki kocka » Mámoros aszalt szilva
» Fokhagymás krumpli* » Szilvás szelet (update 1) » Szilvás csirkemelltekercs » Mákos-szilvás püspökkenyér
» Szilvalekváros sütemény » Aszalt szilvás mákos bukta » Fokhagymás Graham kenyér » Fokhagymás spagettisaláta


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.