Tutireceptek.hu fejléc

Fokhagymás spagettisaláta recept

Kategória:
 Saláták, öntetek
 Tésztafélék

Hozzávalók:
15 dkg spagetti, 25 dkg kemény, apró (lehetõleg lucullus) paradicsom, 1,5 dl majonéz, 2 dl kefir, 2-3 evõkanál kimagozott olajbogyó, 4 gerezd fokhagyma, 1 mokkáskanál törött fehér bors, 1 csokor petrezselyemzöld, ízlés szerint só.

Elkészítés:
A spagettit apróra töröm, majd a szokásos módon, forrásban lévõ vízbe téve, megfõzöm. Meleg vízzel leöblítve, hagyom kihûlni. Közben mély salátástálban elkészítem a mártást, amihez a majonézt simára keverem a kefirrel, hozzáadom a megtisztított és összezúzott fokhagymát, valamint a nagyon apróra összevágott petrezselyemzöldet. Megsózom, megborsozom. Ezután beleteszem a vékony csíkokra aprított olajbogyót, a negyedekbe vágott paradicsomot, majd a fõtt spagettit is beleforgatom. Jól összekeverem és befedve, legalább fél napig érlelem a hûtõszekrényben. Tálalás elõtt ismételten összekeverem és a tetejét olajbogyószemekkel díszítem.


A receptet beküldte: elvira1

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fokhagymás sült burgonya » Fokhagymás-kapros halfilé » Fokhagymáscsirke baconban » Fokhagymás ízesítő
» Sonkás-fokhagymás tészta » Fokhagymás csülökfalatkák » Fokhagymás cukkíni » Fokhagymás marhapörkölt
» Fokhagymás tarja Update1 » Fokhagymás máj » Fokhagymás sült lapocka » Fokhagymás tészta
» Fokhagymás-fűszeres lazac » Fokhagymás báránycomb » Fokhagymás sült csuka » Fokhagymás csirkemáj sütve


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.