Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Mámoros aszalt szilva recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
6 dl vörösbor,
4 szem szegfűszeg,
egy darabka fahéj,
2 szem szegfűbors,
2 szelet citrom,
cukor,
30 dkg aszalt szilva,
5 dkg tisztított pisztácia.

Elkészítés:
Előző nap elkészítem a megadott hozzávalókból a forralt bort és mikor levettem a tűzről és még melegen beleteszem a megmosott aszalt szilvákat.
Másnapra ezek megduzzadnak, elvesztik ráncaikat.
Ekkor kimagozom őket és a magok helyébe pár szem tisztított pisztáciát teszek.
A vacsoraesten a húsételeket követően mindenki tesz 2-3 szem szilvát a raclette-sütőkéjébe és kanalaz rá a leszűrt forraltborból.
Be a sütőbe és addig grillezni, míg az forrni nem kezd.


A receptet beküldte: CILUSKA


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Aszalt szilvás puffancsok » Szilvás-mazsolás hús » Aszalt szilvás kacsacomb » Szilvatorta
» Finom szilvás sütemény » Besztercei szilvás rétes » Pikáns szilvás lepény » Aszaltszilvás túrós rétes
» Zabpelyhes szilváslepény » Túrós szilvás muffin » Szilvás csók » Tejfölös-szilvás lepény
» Aszaltszilva-krémleves » Szilvás gombóc kásképp » Szilvalekváros kelt gombóc » Szilvás süti updet 1


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.