Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Mámoros aszalt szilva recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
6 dl vörösbor,
4 szem szegfűszeg,
egy darabka fahéj,
2 szem szegfűbors,
2 szelet citrom,
cukor,
30 dkg aszalt szilva,
5 dkg tisztított pisztácia.

Elkészítés:
Előző nap elkészítem a megadott hozzávalókból a forralt bort és mikor levettem a tűzről és még melegen beleteszem a megmosott aszalt szilvákat.
Másnapra ezek megduzzadnak, elvesztik ráncaikat.
Ekkor kimagozom őket és a magok helyébe pár szem tisztított pisztáciát teszek.
A vacsoraesten a húsételeket követően mindenki tesz 2-3 szem szilvát a raclette-sütőkéjébe és kanalaz rá a leszűrt forraltborból.
Be a sütőbe és addig grillezni, míg az forrni nem kezd.


A receptet beküldte: CILUSKA


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Szilvafelfújt » Szilvás kényeztetés :) » Aszalt szilvás húsgombócok » Szilvalekvár
» Kavart szilvás » Szilvás mikrós piskóta » Szivárványos szilvásgombóc » Bortésztába burkolt szilva
» Mákos szilvásgombóc » Szilvás-mákos kalács » Szilvakrémleves habbal » Szilvás-kókuszhabos süti
» Almás-szilvás csirke » Szilvás-mazsolás sütemény » Szilvás vegyes saláta » Szilvalekváros barátfüle


Minden jog fenntartva © 2022, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.