| Fokhagymás omlett gombával receptTojásételek Hozzávalók: 10 gerezd fokhagyma 4 tojás 5 dl tej 20 dkg liszt 5 dkg parmezán sajt 10 dkg póréhagyma 20 dkg gomba só, bors, kakukkfű, olaj 1 cs. petr. zöld Elkészítés: Omlett: A tojásokat lazán habbá verjük, hozzákeverjük a tejet és annyi lisztet, hogy palacsinta sűrűségű tésztát kapjunk. Sózzuk, őrölt borssal és finomra vágott zöldpetrezselyemmel fűszerezzük, végül belekeverjük a fokhagymát és a lereszelt sajtot is. Felforrósított serpenyőben megsütjük a négy omlet-tet és megtöltjük a hagymás gombával. Töltelék: A póréhagymát karikákra vágjuk, a gombát felszeleteljük.A fokhagymát megtisztítjuk és vékony szeletekre vágjuk. Kevés olajon addig pároljuk őket amíg a gomba leve elfő. Kevés sót, őrölt borsot, csipet kakukkfüvet adunk hozzá. A receptet beküldte: Rozália Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |