Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Fokhagymás omlett gombával recept

Kategória:
 Tojásételek

Hozzávalók:
10 gerezd fokhagyma
4 tojás
5 dl tej
20 dkg liszt
5 dkg parmezán sajt
10 dkg póréhagyma
20 dkg gomba
só,
bors,
kakukkfű,
olaj
1 cs. petr. zöld

Elkészítés:
Omlett:

A tojásokat lazán habbá verjük, hozzákeverjük a tejet és annyi lisztet, hogy palacsinta sűrűségű tésztát kapjunk. Sózzuk, őrölt borssal és finomra vágott zöldpetrezselyemmel fűszerezzük, végül belekeverjük a fokhagymát és a lereszelt sajtot is.
Felforrósított serpenyőben megsütjük a négy omlet-tet és megtöltjük a hagymás gombával.

Töltelék:

A póréhagymát karikákra vágjuk, a gombát felszeleteljük.A fokhagymát megtisztítjuk és vékony szeletekre vágjuk. Kevés olajon addig pároljuk őket amíg a gomba leve elfő. Kevés sót, őrölt borsot, csipet kakukkfüvet adunk hozzá.


A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rókagombás omlett » Fokhagymás sajtleves » Párolt káposzta gombával » Fokhagymás rántott hús
» Humusz sült gombával » Faddi fokhagymás csuka » Kolbászos tésztaomlett » Karfiol-omlett
» Póréhagymás omlett » Göngyölt sonka gombával » Pirított fokhagymás saláta » Rokfortos omlett
» Fokhagymás tejfölös tészta » Burgonyás-kolbászos omlett » Fokhagymás újburgonya » Fokhagymás libacomb


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.