| Fornetti receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: Tésztához: 80dkg liszt, egy csapott evőkanál só, másfél dl étolaj, fél l tej, 5dkg élesztő, Krémhez: pizzaszósz, sültkáposzta, virlsi, lekvár, bármilyen töltelék,ami jó bele. Elkészítés: A hozzávalókból a langyos tejben felfutatott élesztővel puha tésztát gyúrunk.Négy cipót csinálunk és azokat kb. gáztepsi nagyságúra nyújtjuk.a lapokat egyenként megkenjük a krémmel.Feltekerjük őket,mint a beiglit,és a rúdból a kést 45fokos szögben tartva háromszög alakokat vagdalunk,majd fél óráig állni hagyjuk őket,h megkeljenek.Ne rakjuk őket szorosan egymás mellé,mert megdagadnak.Mielött beraknánk őket a sütőbe,megkenjük őket egy kanál tejföl és tojássárga keverékével,majd ízlés szerint díszítjük.Gáztepsiben vagy sütőlapon aranysárgára sütjük.Érdemes alá sütőpapírt tenni,mert a töltelék kifolyhat. Tanácsok: Ekkora mennyiségből három tepsire való készül.másnapra is el lehet tenni,nem szárad ki,sőt mélyhűtőben hetekig is eláll. Krémként javaslom: virslis-mustáros, barack,eper lekváros,stb. A receptet beküldte: anonimgirl Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |