Tutireceptek.hu fejléc

Ropogós sajtos stanglik recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
150 g reszelt sajt
225 g búzafinomliszt
80 g vaj
4 ev. kanál tej
citromhéj

ízlés szerint magvak (szezámmag, köménymag…)

Elkészítés:
A sajtos kis lyukú reszelőn lereszeljük, hozzáadjuk a szintén lerezelt hideg vajat és a reszelt citromhéjat. Az egészet alaposan elkeverjük, és ízlés szerint magvakat is adhatunk hozzá.
A masszát sózzuk, hozzáadjuk a tejet, ismét alaposan elkeverjük, majd beledolgozzuk a lisztet. Az alapanyagokat tésztává gyúrjuk, majd a tésztát fél centi vastagságúra nyújtjuk.
A tésztát éles késsel szélesebb „sávokra” vágjuk, amiket majd kezünkkel rudacskákká formázunk.
A sajtos stanglikat egy sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, és 180 fokon 15 percig sütjük.


A receptet beküldte: Emy 35


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtos sarkos » Sajtos Virsli baconben » Ropogós cukkinichips » Sajtos tejfölös tarja
» Ropogós karfiol » Leveles sajtos rúd » Sajtos-sonkás guba » Sajtos-sonkás hústekercs
» Finom sajtosrúd » Céklás ropogós » Sajtos-sós rudacska » Sváb sajtostáska leves
» Ropogós müzliszelet » Főzött sajtos pogácsa » Sajtos-túrós zöldbab » Sajtos-tojástekercs


Minden jog fenntartva © 2023, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.