Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Ropogós sajtos stanglik recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
150 g reszelt sajt
225 g búzafinomliszt
80 g vaj
4 ev. kanál tej
citromhéj

ízlés szerint magvak (szezámmag, köménymag…)

Elkészítés:
A sajtos kis lyukú reszelőn lereszeljük, hozzáadjuk a szintén lerezelt hideg vajat és a reszelt citromhéjat. Az egészet alaposan elkeverjük, és ízlés szerint magvakat is adhatunk hozzá.
A masszát sózzuk, hozzáadjuk a tejet, ismét alaposan elkeverjük, majd beledolgozzuk a lisztet. Az alapanyagokat tésztává gyúrjuk, majd a tésztát fél centi vastagságúra nyújtjuk.
A tésztát éles késsel szélesebb „sávokra” vágjuk, amiket majd kezünkkel rudacskákká formázunk.
A sajtos stanglikat egy sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, és 180 fokon 15 percig sütjük.


A receptet beküldte: Emy 35


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejfölös- sajtos rudak. » Feta sajtos spenot » Kedvenc sajtos pogácsám » Karfiolos-sajtos puffancs
» Walesi sajtos metélt » Zsuzsi finom sajtosa » Sajtos guba » Ropogós csirkeszárny
» Sajtos hajdinagombóc » Francia sajtostekercs » Sajtos feketeretek saláta » Finom sajtos
» Sajtos karfiolfánk » Sajtos darált hús rántva » Vajas- sajtos pogácsa. » Sajtos nyúlcomb


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.