Tutireceptek.hu fejléc

Forró csokoládé fondant recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
1. 50 gramm vaj vagy margarin (sózatlan
2. 2 evőkanál kakaópor
3. 50 gramm csokoládé (min. 70%-os)
4. 1 db tojás
5. 1 db tojásfehérje
6. 120 gramm kristálycukor
7. 50 gramm liszt

Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 160 fokra.A vajat és a csokoládét egy nagyobb, forrásban levő vízzel teli lábas fölé helyezett kisebb üstben felolvasztjuk, majd a tűzről levéve addig keverjük, amíg teljesen egyenletes, csomómentes masszát alkot. Hagyjuk kihűlni, - kb. 10 perc. Az egész tojásokat, a tojásfehérjét és a cukrot tegyük egy keverőtálba, és elektromos habverővel keverjük és habosítsuk. A masszát a hűlő csokoládékeverékhez adjuk, alaposan elkeverjük. Kifejezetten ügyeljünk arra, hogy a csokoládé már ne legyen forró, különben a tojásfehérje kicsapódik vagy összeesik. Ha kész, keverjük hozzá a finomlisztet. Sütőformákba helyezzük a masszát, és kb. 12 percen át, tűpróbáig sütjük. Tálaláskor egy lekvárt vagy egy gombóc fagyit teszünk mellé.

Tanácsok:
Tipp: A lisztet őrölt mandulával helyettesíthetjük! A megadott mennyiség megduplázható!

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: icus61


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Málnás csokoládétorta » Egyszerű csokoládétorta » Csokoládés frappé » Joghurtos csokoládétorta
» Csokoládé flip » Csokoládé házilag » Fűszeres csokoládé torta » Csokoládés szalámi
» Csokoládé parfé » Csokoládés csigák » Csokoládé-királynő szelet » Igazi csokoládétorta
» Csokoládés karamell torta » Csokoládéital » Gyümölcsös forró müzli » Csokoládés gyufaszálak


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.