Tutireceptek.hu fejléc

Karamellás forró csokoládé recept

Kategória:
 Italok, koktélok

Hozzávalók:
6 dl tej
3 dl tejszín
1 vaníliarúd
20 dkg apróra vágott tej-, vagy étcsoki
15 dkg cukor
Tetejére tejszínhab és kevés őrölt fahéj

Elkészítés:
A karamellhez a cukrot beleszórom egy kisebb lábosba, és takaréklángon keverés nélkül mélyarany színűre olvasztom. Amíg a cukor olvadozik, összemelegítem a tejet a tejszínnel és a hosszában félbevágott vaníliarúddal. Ha már majdnem forr, leveszem a tűzről. A meleg tej-tejszín keverékébe beleszórom az apróra tört csokit, és addig kevergetem, amíg az összes csokidarab fel nem oldódik. A karamellhez óvatosan hozzáöntöm a csokis tejet: ilyenkor először serceg és bugyborékol, de ha kevergetni kezdem, pár perc alatt beleolvad a csokis tejbe. Ha az ital már langyosra hűlt, kihalászom belőle a félbevágott vaníliarudat, és bögrékbe kanalazom. A tetejére édes tejszínhabot púpozok, aztán a pamacsokat megszórom csipetnyi őrölt fahéjjal.
3-4 adag lesz belőle.


A receptet beküldte: tinendo


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csokoládés diótorta » Házi csokoládélikőr » Csokoládékrémes málnatorta » Csokoládés tekercs új
» Csokoládélikör » Karamellás fagylalttorta » Hideg csokoládéöntet » Karamellás dió
» Csokoládés pite » Light forró csokoládé » Csokoládéálom eperdzsemmel » Csokoládés fatörzs torta
» Forró eper hideg pezsgőben » Mentás csokoládészelet » Csokoládés epertorta » Csokoládés csókok


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.