Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Karamellás forró csokoládé recept

Kategória:
 Italok, koktélok

Hozzávalók:
6 dl tej
3 dl tejszín
1 vaníliarúd
20 dkg apróra vágott tej-, vagy étcsoki
15 dkg cukor
Tetejére tejszínhab és kevés őrölt fahéj

Elkészítés:
A karamellhez a cukrot beleszórom egy kisebb lábosba, és takaréklángon keverés nélkül mélyarany színűre olvasztom. Amíg a cukor olvadozik, összemelegítem a tejet a tejszínnel és a hosszában félbevágott vaníliarúddal. Ha már majdnem forr, leveszem a tűzről. A meleg tej-tejszín keverékébe beleszórom az apróra tört csokit, és addig kevergetem, amíg az összes csokidarab fel nem oldódik. A karamellhez óvatosan hozzáöntöm a csokis tejet: ilyenkor először serceg és bugyborékol, de ha kevergetni kezdem, pár perc alatt beleolvad a csokis tejbe. Ha az ital már langyosra hűlt, kihalászom belőle a félbevágott vaníliarudat, és bögrékbe kanalazom. A tetejére édes tejszínhabot púpozok, aztán a pamacsokat megszórom csipetnyi őrölt fahéjjal.
3-4 adag lesz belőle.


A receptet beküldte: tinendo


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Meggyes csokoládéfagylalt » Csokoládés banáncsemege » Karamellás dió » Forró almás álom
» Forró almalé » Csokoládés fogyikeksz » Csokoládés csókok » Csokoládés körte fagylalt
» Csokoládés fatörzs torta » Házi tejcsokoládé » Chiamagos csokoládé » Csokoládés szelet
» Forró angyal » Csokoládé sodó » Csokoládés tekercs új » Csokoládés habrúd


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.