Tutireceptek.hu fejléc

Forró krémcsoki recept

Kategória:
 Italok, koktélok

Hozzávalók:
- 1 tábla jó minőségű étcsokoládé ( lehet fehér vagy tejcsoki is )
- 4 dl tej
- egy csipet fahéj
- 2 kiskanál méz
- ízlés szerint cukor

Elkészítés:
A csokit beletördeljük egy kis lábosba, öntünk rá egy picike tejet.
Kevergetve elolvasztjuk, és adagonként hozzáadjuk a többi tejet is.
Teszünk bele egy csipet fahéjat, és két kiskanál mézet, ízlés szerint cukrot.
Addig főzzük, amíg egy picikét krémesebb nem lesz.
Már iható is :)

Tanácsok:
Most, hogy közeledik a tél, vágytam már egy jó krémes forrócsokira.
Nigella Lawson adta az ötletet, ő rumot is rakott még bele.
Páromat teljesen levettem a lábáról ezzel a kis finomsággal :P

Nem kifejezetten diétás ital, de néha néha hűvös estéken megengedhető. :)

Ja és fontos... az étcsokival csak óvatosan mert hasfogó!!! Ha tehetjük inkább tej vagy fehércsokit használjunk, főleg akinek vannak ilyen gondjai.

Elkészítési idő: 20 perc

A receptet beküldte: Arianne113


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Light forró csokoládé » Forró bájital » "Forró csoki" » Forró almás álom
» Egyszerű forró csokoládé » Forró húsos kifli » Forró angyal » Forró, fűszeres gyömbértea
» Forró almás bólé » Forró méz » Sűrű forró csokoládé » Forró mézes mandulatej
» Forró csoki (vegan) » Forró tejszínes csoki » Forrócsoki » Forró almástáska


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.