Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Foszlós, kelt vaníliás csiga recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
60 dkg liszt
3 tojássárgája
3 dkg élesztő
3,5 dl tej

6 dkg margarin
4 evőkanál cukor
Töltelék

10 dkg porcukor
15 dkg lágy margarin
Tetejére

2 dl tej
2 kanál cukor
1 cs. vaníliás cukor

Elkészítés:
A hozzávalókat összegyúrjuk, langyos tejjel hólyagosra dagasztjuk. 1 órát langyos helyen kelesztjük. Kinyújtjuk, kb. 1 cm-es vastagságra, majd megkenjük a cukros margarinos krémmel és feltekerjük. 4 cm-es darabokra vágjuk. A darabokat felállítjuk, lazán tepsibe rakjuk. Még 15 percig kelni hagyjuk, majd sütőbe tesszük. A sütés vége felé, amikor már pirulni kezd, megöntözzük forró, cukros tejjel.


A receptet beküldte: hpkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Vaníliás, kókuszos tekercs » Kókuszos és mandulás csiga » Sajtos csiga-bigák » Vaníliás almaleves
» Kolbászos-sajtos csiga » Fahéjas, almás csiga » Rántott csiga » Omlós kekszcsiga
» Vaníliás darakrém » Finom vaníliás kifli » Vaníliás áfonyadzsem » Gyors pizzás csiga
» Almás csiga » Foszlós kakaós kalács » Rizses-vaníliás muffin » Epres vaníliaszelet


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.