Tutireceptek.hu fejléc

Foszlós, kelt vaníliás csiga recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
60 dkg liszt
3 tojássárgája
3 dkg élesztő
3,5 dl tej

6 dkg margarin
4 evőkanál cukor
Töltelék

10 dkg porcukor
15 dkg lágy margarin
Tetejére

2 dl tej
2 kanál cukor
1 cs. vaníliás cukor

Elkészítés:
A hozzávalókat összegyúrjuk, langyos tejjel hólyagosra dagasztjuk. 1 órát langyos helyen kelesztjük. Kinyújtjuk, kb. 1 cm-es vastagságra, majd megkenjük a cukros margarinos krémmel és feltekerjük. 4 cm-es darabokra vágjuk. A darabokat felállítjuk, lazán tepsibe rakjuk. Még 15 percig kelni hagyjuk, majd sütőbe tesszük. A sütés vége felé, amikor már pirulni kezd, megöntözzük forró, cukros tejjel.


A receptet beküldte: hpkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtos csiga másképp » Szedres-vaníliás piskóta » Finom vaníliás kifli » Gépi foszlóskalács
» Vaníliás holdacska » Barackos-pudingos csiga » Csikemell csiga » Diós-kakaós csiga
» Málnás vaníliás smoothie » Éticsiga sörtésztában » Kakaós és vaníliás csiga » Csokoládés csigák
» Pizzás csigák » Vaníliás almaleves » Házi vaníliás karika » Diós csiga


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.