Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Frissítő saláta recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
1 karalábé,
1 kis ökölnyi karfiol,
1 szál sárgarépa,
1 kis doboz spárgakonzerv,
1 kis narancs,
4 ananászkarika,
3 evőkanál olaj,
fél citrom leve,
1 csokor petrezselyemzöld,
1 teáskanál mustár,
ízlés szerint só és törött fehér bors.

Elkészítés:
Előkészítése: a zöldségeket megtisztítom, a karalábét és a sárgarépát apró kockákra vágom. A karfiolt pici rózsáira szedem. A feldarabolt zöldséget szűrőbe teszem. Forrásban lévő vízbe mártom, majd az újraforrástól számított két percig főzöm. Lecsöpögtetem és kihűtöm. A spárgakonzervet leszűröm és darabokra vágom, négy szálat a díszítéshez félreteszek. A narancsot hámozás után kis kockákra vágom, az ananászt is felkockázom.

Elkészítése: az olajat kikeverem a citromlével, egy evőkanál ananászlével meg a mustárral, hozzáadom a finomra metélt petrezselyemzöldet, majd a zöldséget és a gyümölcsöt beleforgatom. Jól lehűtöm és tálalás előtt ismét átkeverem.


A receptet beküldte: Anita123


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Update 1 Tőkehalmáj-saláta » Bulgur / törtbúza / saláta » Almás reteksaláta » Görögsaláta szardellával
» Párizsis saláta » Tojás-sajt saláta » Tésztasaláta » 10 perces zöldségsaláta
» Sváb krumplisaláta » Sopszka saláta » Sajtos krumplisaláta » Gombás sonkasaláta
» Színes gyümölcssaláta » Tojásos répasaláta » Diétás virslisaláta » Rizses tonhalsaláta


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.