Tutireceptek.hu fejléc

Frissítő saláta recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
1 karalábé,
1 kis ökölnyi karfiol,
1 szál sárgarépa,
1 kis doboz spárgakonzerv,
1 kis narancs,
4 ananászkarika,
3 evőkanál olaj,
fél citrom leve,
1 csokor petrezselyemzöld,
1 teáskanál mustár,
ízlés szerint só és törött fehér bors.

Elkészítés:
Előkészítése: a zöldségeket megtisztítom, a karalábét és a sárgarépát apró kockákra vágom. A karfiolt pici rózsáira szedem. A feldarabolt zöldséget szűrőbe teszem. Forrásban lévő vízbe mártom, majd az újraforrástól számított két percig főzöm. Lecsöpögtetem és kihűtöm. A spárgakonzervet leszűröm és darabokra vágom, négy szálat a díszítéshez félreteszek. A narancsot hámozás után kis kockákra vágom, az ananászt is felkockázom.

Elkészítése: az olajat kikeverem a citromlével, egy evőkanál ananászlével meg a mustárral, hozzáadom a finomra metélt petrezselyemzöldet, majd a zöldséget és a gyümölcsöt beleforgatom. Jól lehűtöm és tálalás előtt ismét átkeverem.


A receptet beküldte: Anita123


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mézes alma saláta » Capellini saláta » Paradicsom-hagyma saláta » Mexikói saláta
» Majonézes őszi saláta » Hagymás burgonyasaláta » Lencsesaláta 2. » Kaktuszsaláta
» Saláta füstölt ízekkel » Strassbourgi saláta » Madársaláta főtt tojással » Hamburgersaláta
» Petrezselymes fejessaláta » Tavaszi zöldségsaláta » Lilahagyma saláta » Friss majonézes saláta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.