Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Mustáros krinolinsaláta recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
1 szál krinolin (kb. 25-30 dkg)
2 alma
2 fej lilahagyma
5 evőkanál borecet
3 evőkanál olaj
1 evőkanál mustár

kevés édesítő
késhegynyi törött fekete bors
teljes kiőrlésű kenyér

Elkészítés:
A hagymát vékony karikákra vágjuk és megsózzuk. Jól összekeverve 20 percig állni hagyjuk.
Hideg vízbe tesszük a krinolinokat, és kis lángon addig melegítjük, amíg a víz forrni nem kezd. Ekkor félrehúzzuk a tűzről, és a krinolint még 5 percig hagyjuk a vízben.
Az ecetet a mustárral, 3 evőkanál vízzel és az olajjal jól kikeverjük, majd édesítővel és borssal fűszerezzük.
Az almát kicsumázzuk és héjastól vékony szeletekre vágjuk. Az ecetes-mustáros öntettel meglocsoljuk, és azonnal összekeverjük, hogy az almaszeletek ne barnuljanak meg. Hozzáadjuk a hagymát.
A krinolint a forró vízből kivesszük, a bőrét óvatosan lenyúzzuk, és először hosszában félbevágjuk, majd vékonyra szeleteljük. Még melegen összekeverjük a saláta többi hozzávalóival.
Megvárjuk, míg kihűl majd lefedve legalább fél napra a hűtőbe tesszük.
Tálalás előtt átkeverjük, pirított kenyérnyeletekkel tálaljuk.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mustáros-tejfölös karaj » Rakott mustáros hús » Mustáros sertés szelet » Mustáros karajszeletek
» Mustáros sertéstarja » Mustáros ananászsaláta » Fokhagymás-mustáros tarja » Mustáros hal 90naposra
» Mustáros-Erős Pistás hús » Mustáros csirkemellek » Mustáros marhaszelet » Mustáros lencsesaláta
» Mustáros uborkamártás » Egyben sült mustáros karaj » Mustáros pulykacomb » Mustáros tonhal


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.