Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Fűszeres pírított aprótök recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
1 kg (5-6 db) zsenge spárgatök vagy cukkíni,
5 dkg vaj,
3 ek. liszt,
2 ek. vágott fűszerzöldség vegyesen (petrezselyem, turbolya, tárkony, snidling),
1 citrom leve, só.

Elkészítés:
Levágjuk a hámozatlan tök (cukkíni) végeit, hosszába kettévágjuk, kanállal kivájjuk a magait, falatnyi kockákra vágjuk, lisztben megforgatjuk. Forró vajban megpirítjuk, előmelegített tálra szedjük, meglocsoljuk citromlével, megszórjuk vágott fűszerekkel. Frissen, sült húsokhoz kínáljuk. (Finom, de én egy kicsit másképpen készítem. A kockákat először meglocsolom a citrommal - így ropogósabb marad. Lecsepegtetem, ekkor jön a liszt. A zöldség változó, többnyire csak petrezselyem és tárkony, de kapor mindig van hozzá.)


A receptet beküldte: dobos


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fűszeres penne » Pirított máj » Forralt fűszeres cider » Fűszeres burgonyahasábok
» Pirított csirke gombával » Fűszeres körtelekvár » Zöldfűszeres Grissini » Zöldfűszeres gombafejek
» Zöldfűszeres tonhalkrém » Almás-fűszeres csirkemell » Főtt csirkemell fűszeresen » Fűszeres kevert kocka
» Tavaszi zöldfűszeres leves » Fűszeres röszti » Fűszeres limonádé » Fűszeres sonkás lepény


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.