Tutireceptek.hu fejléc

Paradicsomos csirkemell recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
2 egész csirkemell filé,
1 fej vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma,
1 kávéskanálnyi mustár,
1 evőkanál borecet,
csipetnyi cukor,
1 kis doboz paradicsompüré,
olaj,
só.

Elkészítés:
Az egészen finomra vágott hagymát és az összenyomott fokhagymát az olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a borecetet, a mustárt, egy csipetnyi cukrot, sót és a vízzel duplájára hígított paradicsompürét. Lefedve, lassú tűzön, gyakran kevergetve 15 percig pároljuk. Ha nagyon sűrű lenne, egy pici vizet adjunk hozzá, hogy oda ne égjen. Nem szabad hígnak lennie! A megtisztított csirkemelleket félbe vágjuk, majd ahogy adja magát, két vékony darabra szedjük. Egyik oldalukat jó alaposan megkenjük a szósszal, és a megkent oldalukkal lefele egy tűzálló tálba egymás mellé rakjuk. A maradék szósszal megkenjük a csirkemellek felső részét is. 35-45 perc alatt grillben vagy sütőben ropogósra sütjük. Sült-krumplival tálaljuk.


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtkrémes csirkemell » Bazsalikomos csirkemell » Pestós csirkemell » Csirkemelles rántotta
» Narancsszószos csirkemell » Tüzes csirkemell » Illatos omlós csirkemell » Epres csirkemell rolád
» Csirkemelles saláta » Tejszínes csirkemell » Bolgár lecsós csirkemell » Hawannai csirkemell
» Sajtbundás csirkemell » Tejszínes csirkemell ragu » Almás csirkemell. » Csirkemell görögösen


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.