Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Paradicsomos csirkemell recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
2 egész csirkemell filé,
1 fej vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma,
1 kávéskanálnyi mustár,
1 evőkanál borecet,
csipetnyi cukor,
1 kis doboz paradicsompüré,
olaj,
só.

Elkészítés:
Az egészen finomra vágott hagymát és az összenyomott fokhagymát az olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a borecetet, a mustárt, egy csipetnyi cukrot, sót és a vízzel duplájára hígított paradicsompürét. Lefedve, lassú tűzön, gyakran kevergetve 15 percig pároljuk. Ha nagyon sűrű lenne, egy pici vizet adjunk hozzá, hogy oda ne égjen. Nem szabad hígnak lennie! A megtisztított csirkemelleket félbe vágjuk, majd ahogy adja magát, két vékony darabra szedjük. Egyik oldalukat jó alaposan megkenjük a szósszal, és a megkent oldalukkal lefele egy tűzálló tálba egymás mellé rakjuk. A maradék szósszal megkenjük a csirkemellek felső részét is. 35-45 perc alatt grillben vagy sütőben ropogósra sütjük. Sült-krumplival tálaljuk.


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sonkás csirkemellfilé » Tepsis sajtos csirkemell » Rakott csirkemell baconnel » Gesztenyés csirkemell
» Csirkemell sajttal » Csirkemell Mérő módra » Paradicsomos sertésmáj » Currys kókuszos csirkemell
» Céklafőzelék csirkemellel » Rakott-sajtos csirkemell » Sörben párolt csirkemell » Ropogós csirkemellcsíkok
» Csirkemell-"torta" » Sajtkrémes csirkemell » Csirkemell tüzdelve » Nyári tepsis csirkemell


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.